05:41 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, η δεύτερη αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Βολιβίας, Τζανίνε Άνιες, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει μεταβατική πρόεδρος, μετά την παραίτηση του Έβο Μοράλες.

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Βολιβία, καθώς ο πρόεδρος Έβο Μοράλες παραιτήθηκε την Κυριακή, εν μέσω βίαιων μαζικών συγκεντρώσεων και αργότερα εγκατέλειψε τη χώρα για το Μεξικό.

Η Ρωσία κάλεσε τους ξένους παίκτες μην επωφεληθούν από την πολιτική κρίση στη Βολιβία προς όφελός τους, τονίζοντας ότι η κρίση θα πρέπει να επιλυθεί μόνο συνταγματικά.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ ανέφερε, μιλώντας στο Sputnik, ότι «δεν θα θέλαμε να συνεχιστούν οι αναταραχές μετά από μια τόσο δραματική αλλαγή, η οποία συνέβη σε λίγες ημέρες και ώρες και είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αναμόρφωση του πολιτικού τοπίου της χώρας».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί και ότι οι «διαδικασίες που θα επιτρέψουν στη χώρα να αναπτυχθεί» θα συνεχιστούν «εντός του συνταγματικού πλαισίου».

Η κρίση στη Βολιβία

Ο Έβο Μοράλες, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της Βολιβίας από το 2006, παραιτήθηκε την Κυριακή, όπως και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι, εν μέσω μαζικών διαμαρτυριών κατά της νίκης του στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, η οποία αμφισβητήθηκε από την αντιπολίτευση.

Πολλές χώρες, όπως η Αργεντινή, η Βενεζουέλα, η Κούβα και το Μεξικό, χαρακτήρισαν τα γεγονότα στη Βολιβία ως πραξικόπημα. Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για σημαντική στιγμή για τη δημοκρατία.

Την Τρίτη, ο Έβο Μοράλες έφτασε στο Μεξικό, όπου έλαβε πολιτικό άσυλο, ενώ η δεύτερη αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Βολιβίας, Τζανίνε Άνιες, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει μεταβατική πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

Το αεροπλάνο του Μοράλες προσγειώθηκε στην Παραγουάη μετά την άρνηση του Περού

Θέμα:
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)

Σχετικά:

Βολιβία: Πρώτες αναφορές για νεκρούς μετά την έναρξη των διαδηλώσεων
Tags:
Μεξικό, Ρωσία, Ντόναλντ Τραμπ, Σεργκέι Ριάμπκοφ, Βολιβία, Έβο Μοράλες, άσυλο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK