02:32 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναγνωρίσει την Τζανίνε Άνιες, αντιπρόεδρο της Βολιβίας, ως προσωρινή Πρόεδρο της χώρας δήλωσε την Τετάρτη υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Την Τζανίνε Άνιες αναγνώρισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως νέα προσωρινή Πρόεδρο της Βολιβίας, μετά την παραίτηση του Έβο Μοράλες και τη διαφυγή του στο Μεξικό, όπου του δόθηκε πολιτικό άσυλο.

«Η Προεδρεύουσα της Γερουσίας Άνιες έχει αναλάβει ευθύνες Προσωρινού Συνταγματικού Προέδρου της Βολιβίας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί της και με τις άλλες πολιτικές αρχές της Βολιβίας καθώς διοργανώνουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Βολιβίας», έγραψε στο Twitter υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η Άνιες αυτοανακηρύχθηκε προσωρινή πρόεδρος την Τρίτη, σε ειδική συνεδρίαση του κοινοβουλίου για επίσημη αποδοχή της παραίτησης του Προέδρου της Βολιβίας ‘Εβο Μοράλες.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε τη νομιμότητα της μεταβίβασης εξουσίας.

Ο Μοράλες παραιτήθηκε την Κυριακή μετά την ένταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλήθος των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την εκλογική νίκη του στις 20 Οκτωβρίου.

Μια προκαταρκτική έκθεση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών βρήκε «σοβαρές» παρατυπίες στις εκλογές.

Tags:
Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ΗΠΑ, παραίτηση, Έβο Μοράλες, πρόεδρος, Τζανίνε Άνιες, Βολιβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK