01:45 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε εξέλιξη βρίσκονται μαζικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Βολιβίας εναντίον της αυτοανακηρυχθείσας προσωρινής προέδρου της χώρας, Τζανίνε Άνιες.

Στους δρόμους της πρωτεύουσας της Βολιβίας, Λα Παζ, βρίσκονται χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι αντιτίθενται στην αυτοανακηρυχθείσα προσωρινή πρόεδρο της χώρας, Τζανίνε Άνιες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι περισσότεροι διαδηλωτές ανήκουν στην οργάνωση «Ponchos Rojos», και είναι ιθαγενείς εργάτες από περιοχές των Άνδεων, όπως και υποστηρικτές του πρώην προέδρου, Έβο Μοράλες.

Ο Μοράλες αναγκάστηκε σε παραίτηση στις 10 Νοεμβρίου του 2019, υπό την πίεση των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης εναντίον της επανεκλογής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο εθνικός στρατός τάχθηκε στο πλευρό των διαδηλωτών, οι οποίοι αντιδρούσαν στην εκλογική νίκη του Μοράλες στην αναμέτρηση της 20ης Οκτωβρίου.

Ο πρώην πρόεδρος δεσμεύτηκε για νέες εκλογές και ανασχηματισμό του εκλογικού συμβουλίου, μετά τις προκαταρκτικές αναφορές του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών για «γενναίες παρατυπίες» στην εκλογική διαδικασία.

Η πρότασή του, ωστόσο, δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος στην αντιπολίτευση, η οποία απαίτησε την άμεση παραίτηση του Μοράλες από το προεδρικό αξίωμα.

Θέμα:
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
Tags:
πρόεδρος, παραίτηση, αντιπολίτευση, κινητοποιήσεις, κινητοποίηση, διαδήλωση, διαδηλώσεις, Τζανίνε Άνιες, Έβο Μοράλες, Βολιβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK