01:29 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
0 20
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε ότι η κατάσταση στη Βολιβία θυμίζει τη Λιβύη, καθώς η χώρα βρίσκεται στο όριο του χάους.

Ειδική αναφορά στην τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στη Βολιβία, έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος προειδοποίησε ότι η χώρα ρέπει προς την αναρχία και το χάος.

«Η κατάσταση που διαμορφώνεται όταν δεν υπάρχει καμία εξουσία είναι η αναρχία. Σε γενικές γραμμές, θυμίζει τη Λιβύη» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται στη Βραζιλία, στο πλαίσιο της 11ης Συνόδου των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική).

Και πρόσθεσε: «Αν και δεν υπάρχει απευθείας ξένη ένοπλη εισβολή, η χώρα στην πραγματικότητα βρίσκεται στο όριο του χάους. Και αυτό, φυσικά, είναι ένα ανησυχητικό σημάδι».

Πρόσθεσε δε, ότι η Μόσχα ελπίζει η Βολιβία να διατηρήσει το ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, ανεξάρτητα του ποιος βρίσκεται στην εξουσία.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με κάθε αρχή που βρίσκεται νόμιμα στην εξουσία» κατέληξε ο Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Νοεμβρίου, ο Έβο Μοράλες υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της Βολιβίας. Η εξέλιξη αυτή επήλθε, ως απόρροια της απαίτησης του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Ουίλιαμς Κάλιμαν.

Τον περασμένο μήνα, στις γενικές εκλογές της 20ης Οκτωβρίου, ο Έβο Μοράλες κατάφερε να αναδειχθεί σε μεγάλο νικητή των καλπών. Ωστόσο, η αντιπολίτευση αμφισβήτησε τα αποτελέσματα, ενώ ακολούθησαν βίαια επεισόδια στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων.

Μετά την παραίτηση του Μοράλες, την προσωρινή προεδρία της χώρας ανέλαβε η β’ αντιπρόεδρος της Γερουσίας, Τζανίνε Άνιες, η οποία δεσμεύτηκε να οδηγήσει τη Βολιβία σε εκλογές.

Θέμα:
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
Tags:
Τζανίνε Άνιες, Ρωσία, BRICS, παραίτηση, πρόεδρος, Λιβύη, Έβο Μοράλες, Βολιβία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK