14:31 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των υποστηρικτών του πρώην προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες στην πρωτεύουσα της χώρας, Λα Παζ. Οι διαδηλωτές ζητούν παραίτηση της αυτοανακηρυχθείσας προσωρινής προέδρου Τζανίνες Άνιες.

Κάτοικοι της πόλης του Ελ Άλτο, που γειτνιάζει με την πρωτεύουσα της Βολιβίας, έχουν μεταβεί στην Λα Παζ, προκειμένου να ζητήσουν την παραίτηση της αυτοανακηρυγμένης προέδρου Τζανίνε Άνιες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Ο ισπανόφωνος ιστότοπος ειδήσεων La Razon δημοσίευσε βίντεο που δείχνουν ομάδες πολιτών ενώ βαδίζουν σε αυτοκινητόδρομους με σημαίες.

Στις 20 Οκτωβρίου, ο Μοράλες επικράτησε στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στην χώρα από τον πρώτο γύρο, γεγονός που θα του εξασφάλιζε την τέταρτη προεδρική του θητεία. Ο βασικός του αντίπαλος, ο Κάρλος Μέσα, αρνήθηκε να δεχθεί την ετυμηγορία της κάλπης. Λίγο αργότερα, ξέσπασαν διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την Βολιβία με αίτημα την αποχώρηση του προέδρου από την χώρα. Οι βολιβιανές ένοπλες δυνάμεις συμπαρατάχθηκαν με τις εκκλήσεις για αποχώρηση του Μοράλες, ισχυριζόμενες ότι αυτό ήταν απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η τάξη στην χώρα. Μετά την παραίτησή του, ο Μοράλες έφυγε για το Μεξικό όπου και του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο.

Η αντιπολιτευόμενη βουλευτής Τζανίνε Άνιες στη συνέχεια αυτοανακηρύχθηκε προσωρινή πρόεδρος κατά την διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο κοινοβούλιο, η οποία μποϊκοταρίστηκε από το σοσιαλιστικό κόμμα του Μοράλες, μη έχοντας έτσι την απαρτία που είναι απαραίτητη για να νομιμοποιήσει την άνοδο της στο αξίωμα. Ωστόσο, το ανώτατο δικαστήριο της Βολιβίας την αναγνώρισε ως προσωρινή πρόεδρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιθαγενείς της Βολιβίας διαδηλώνουν εναντίον της αυτοανακηρυχθείσας προσωρινής προέδρου - Βίντεο

Πολιτικό άσυλο στον Μοράλες έδωσε το Μεξικό

Βολιβία: Πρώτες αναφορές για νεκρούς μετά την έναρξη των διαδηλώσεων

Θέμα:
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
Tags:
παραίτηση, εκλογές, Λατινική Αμερική, πρόεδρος, Βολιβία, Έβο Μοράλες, Τζανίνε Άνιες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK