06:21 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ αλ-Χαρίρι, παραιτήθηκε στις 29 Οκτωβρίου μετά από διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε περίπου το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας και οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Τα κόμματα του Λιβάνου συμφώνησαν στον ορισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών Μοχάμαντ Σαφάντι ως επόμενου πρωθυπουργού, ανέφεραν οι λιβανέζικοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί LBCI και MTV την Πέμπτη.

Η απόφαση πάρθηκε από τα βασικότερα πολιτικά κόμματα του Λιβάνου - το Μελλοντικό Κίνημα του πρώην πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι, το Ελεύθερο Πατριωτικό Κίνημα, το Κίνημα Αμάλ και την Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της LBCI.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός MTV επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες και πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση θα δημιουργηθεί από τεχνοκράτες και πολιτικούς.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι το Κίνημα του Μέλλοντος θα εκπροσωπείται στην κυβέρνηση.

Οι διαμαρτυρίες στον Λίβανο ξέσπασαν στις 17 Οκτωβρίου και προκλήθηκαν από την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τους φόρους στις κλήσεις μέσω διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων μέσω της εφαρμογής Whatsapp, καθώς και από τη δυσαρέσκεια για τη συνολική κοινωνικοοικονομική κατάσταση στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρίση στον Λίβανο: Η κυβέρνηση δεν θα εισαγάγει νέους φόρους για να ενισχύσει τον προϋπολογισμό

Ο IDF διαψεύδει ότι κατερρίφθη ισραηλινό drone στον Λίβανο

Tags:
Χεζμπολάχ, πρωθυπουργός, Σαάντ Χαρίρι, κόμμα, Λίβανος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK