11:37 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για «μη σοβαρές περιπτώσεις» έκανε λόγο Γερμανός αξιωματούχος αναφερόμενος στα άτομα που απέλασε η Τουρκία στη Γερμανία και φέρονται να σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Μια οικογένεια επτά Γερμανών ύποπτων ως τζιχαντιστών έφτασε στο Βερολίνο την Πέμπτη, αφότου το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ξεκινά μαζικές απελάσεις υποστηρικτών του ISIS.

Οι γερμανικές αρχές δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν πως η οικογένεια του φερόμενου τζιχαντιστή προσχώρησε ποτέ στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά υποστηρίζουν ότι εντάσσεται στο «φάσμα των Σαλαφιστών», μια ομάδα μουσουλμάνων που ακολουθούν μια εξαιρετικά συντηρητική ερμηνεία του Ισλάμ.

Ο εκπρόσωπος εσωτερικής πολιτικής του CDU, Άρμιν Σούστερ υποστηρίζει ότι οι Γερμανοι επαναπατρισμένοι δεν αποτελούσαν «σοβαρές περιπτώσεις» κάνοντας λόγο για υστερία στα ΜΜΕ αναφορικά με τους υποστηρικτές του ISIS που επιστρέφουν στα σπίτια τους στην Ευρώπη.

«Δεν συμμετείχαν στις μάχες», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.
«Δεν θα μπουν στη φυλακή αλλά πρέπει να παραμείνουν υπό επιτήρηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διεξοδικοί έλεγχοι σε τέτοιους πολίτες είναι συνήθης πρακτική στη Γερμανία.

Δήλωσε δε ότι υπάρχουν δύο ακόμη τέτοιες περιπτώσεις που είναι «λίγο πιο δύσκολες».

Δύο γυναίκες που απελάθηκαν από την Άγκυρα είναι ήδη υπό έρευνα στη Γερμανία και αναμένεται να παραληφθούν από τις αρχές στο αεροδρόμιο και να ανακριθούν.

Οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν εάν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Tags:
απέλαση, τζιχαντιστές, ISIS, Τουρκία, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK