09:33 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η στάθμη του νερού ανέβηκε ξανά στη Βενετία την Παρασκευή με τον δήμαρχο να κλείνει την πλατεία του Αγίου Μάρκου και ενώ η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Λουίτζι Μπρουνιάρο διέταξε να κλείσει η ιστορική πλατεία καθώς η στάθμη έφτασε τα 1,6 μέτρα και οι ισχυρές καταιγίδες και οι άνεμοι έπληξαν σφοδρά την περιοχή.

«Είμαι αναγκασμένος να κλείσω την πλατεία για να αποφύγω ενδεχόμενους κινδύνους για την υγεία των πολιτών ... μια καταστροφή», δήλωσε ο Μπρουνιάρο.

Εκκλησίες, καταστήματα και σπίτια στην πόλη έχουν πλημμυρίσει από την «acqua alta», ή «ψηλά νερά», όπως ονομάζεται το φαινόμενο το οποίο την Τρίτη σημείωσε μεγέθη ρεκόρ όσον αφορά τη στάθμη.

«Έχουμε καταστρέψει τη Βενετία, μιλάμε για ζημιές ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και αυτό είναι μόνο τις προάλλες, όχι σήμερα», δήλωσε ο Μπρουνιάρο,.

Η κρίση, που οφείλεται στην κακοκαιρία, οδήγησε την κυβέρνηση να διαθέσει 20 εκατομμύρια ευρώ σε κονδύλια για αντιμετώπιση της καταστροφής.

Πριν κλείσει, οι τουρίστες τριγυρνούσαν στην πλημμυρισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου βγάζοντας σέλφις και φορώντας γαλότσες.

Ο πρωθυπουργός Τζουσέπε Κόντε, ο οποίος χαρακτήρισε την πλημμύρα «ένα χτύπημα στην καρδιά της χώρας», κήρυξε την Πέμπτη την πόλη σε έκτακτη ανάγκη

Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Βενετίας την Πέμπτη πριν μεταβεί με ταχύπλοο σε επιχειρήσεις και ντόπιους που επλήγησαν από την παλίρροια.

Οι κάτοικοι των οποίων επλήγησαν τα σπίτια θα λάβουν αμέσως σε κρατική βοήθεια ύψους 5.000 ευρώ, ενώ οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καταστημάτων θα μπορούν να λάβουν έως και 20.000 ευρώ και να υποβάλουν αίτημα για περισσότερα αργότερα..

Tags:
Ιταλία, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Βενετία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK