ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας απένημε το ειδικό βραβείο «Προστάτης της Χρονιάς» στον Μιχαήλ Αμπράμοβ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στον Πόρο της Ελλάδας, τον Αύγουστο του 2019.

Στον ιδρυτή του «Μουσείου Ρωσικής Εικόνας», Μιχαήλ Αμπράμοβ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στον Πόρο της Ελλάδας, απονεμήθηκε το ειδικό βραβείο του ρωσικού υπουργείου Πολιτισμού, «Προστάτης της Χρονιάς».

Ο Αμπράμοφ άφησε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα του Πόρου, όπου κατέπεσε το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε. Το τραγικό δυστύχημα έγινε στις 20 Αυγούστου του 2019. Πέραν του Αμπράμοβ, τη ζωή του έχασε και ο – επίσης Ρώσος πολίτης - Παβέλ Ακουλίνιν.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

«Το ειδικό βραβείο δόθηκε στη χήρα του ιδρυτή του αξιολόγου "Μουσείου Ρωσικής Εικόνας". Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να παρουσιάσουμε αυτό το βραβείο στον Αμπράμοφ. Γνωριζόμασταν καλά και τον ευχαριστώ πολύ για ό,τι έκανε και ό,τι κάνει η οικογένειά του» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος υπουργός, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Μουσείο «Faberge».

Από την πλευρά της, η Σβετλάνα Αμπάμοβ, σύζυγος του εκλιπόντα, υποστήριξε η ζωή της ίδιας και του συζύγου του ήταν εμπνευσμένη από την ιδέα της επιστροφής των μνημείων της αρχαίας ρωσικής τέχνης στη Ρωσία.

«Ο Μιχαήλ ήταν ένας πραγματικός πατριώτης, ένας πραγματικός προστάτης της τέχνης. Και τώρα στο Μουσείο Ρωσικής Εικόνας μπορείς να δεις ποια είναι η ρωσική τέχνη» σημείωσε, παράλληλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχαήλ Αμπράμοβ κατάφερε να φέρει στη Ρωσία μοναδικά έργα, ανεκτίμητης αξίας, τα οποία είχαν κλαπεί και βρίσκονταν στη Δύση.

«Δημιούργησε ένα μοναδικό μουσείο, πολύ σημαντικό για τη Μόσχα και τη Ρωσία. Τώρα το κύριο ζήτημα είναι η μοίρα (του μουσείου). Πρέπει να βρούμε με κάποιο τρόπο την ευκαιρία να διατηρήσουμε αυτό το μουσείο. Ήταν εξ ολοκλήρου 100% χρηματοδοτούμενο από προσωπικούς πόρους του Αμπράμοφ. Τα τελευταία 15 χρόνια είχε φτιάξει μια μοναδική συλλογή πινάκων από το μηδέν που είχαν εντοπιστεί από εξαιρετικούς επαγγελματίες» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, ο Αλεξέι Λιντόφ, μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών και επικεφαλής στο Τμήμα Αρχαίου Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Μόσχας.
Tags:
έργα, έργο, τέχνη, πολιτισμός, πτώση, δυστύχημα, μουσείο, Πόρος, ελικόπτερο, Ρώσος, Ρώσοι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK