23:15 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
0 0 0
Βρείτε μας

Η προσωρινή πρόεδρος της Βολιβίας, Τζανίνε Άνιες, προειδοποίησε τον Έβο Μοράλες ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες, εφόσον επιστρέψει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Αντιμέτωπος με κατηγορίες βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, όπως προειδοποίησε την Παρασκευή η προσωρινή πρόεδρος της χώρας, Τζανίνε Άνιες.

«Γνωρίζει ότι πρέπει να απαντήσει στη δικαιοσύνη. Υπάρχει ένα εκλογικό έγκλημα. Κανείς δεν τον έδιωξε (σ.σ. ο Μοράλες έχει καταφύγει στο Μεξικό), αλλά ναι, πρέπει να απαντήσει σχετικά με την εκλογική απάτη, όπως και σχετικά με τους πολλούς ισχυρισμούς περί διαφθοράς» δήλωσε η ίδια, μιλώντας με δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε δε, ότι οι διαβουλεύσεις για τις νέες προεδρικές εκλογές συνεχίζονται. «Πολλοί άνθρωποι δεσμεύονται και εκφράζουν την επιθυμία να πραγματοποιήσουν από κοινού αυτή τη διαδικασία».

Νωρίτερα, η Άνιες ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Βολιβίας θα καταθέσει επίσημη διαμαρτυρία προς τη μεξικανική κυβέρνηση για τη χορήγηση ασύλου στον πρώην πρόεδρο.

Από την πλευρά του, ο Μοράλες κατήγγειλε ότι πίσω από το «πραξικόπημα» βρίσκονται οι ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας την Ουάσιγκτον ως τον «μεγάλο συνωμότη».

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Νοεμβρίου, ο Έβο Μοράλες υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της Βολιβίας. Η εξέλιξη αυτή επήλθε, ως απόρροια της απαίτησης του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Ουίλιαμς Κάλιμαν.

Τον περασμένο μήνα, στις γενικές εκλογές της 20ης Οκτωβρίου, ο Έβο Μοράλες κατάφερε να αναδειχθεί σε μεγάλο νικητή των καλπών. Ωστόσο, η αντιπολίτευση αμφισβήτησε τα αποτελέσματα, ενώ ακολούθησαν βίαια επεισόδια στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων.

Μετά την παραίτηση του Μοράλες, την προσωρινή προεδρία της χώρας ανέλαβε η β’ αντιπρόεδρος της Γερουσίας, Τζανίνε Άνιες, η οποία δεσμεύτηκε να οδηγήσει τη Βολιβία σε εκλογές.

Θέμα:
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
Tags:
κατηγορίες, πραξικόπημα, πρόεδρος, άσυλο, Μεξικό, ΗΠΑ, Τζανίνε Άνιες, παραίτηση, Βολιβία, Έβο Μοράλες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK