19:05 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι συγκρούσεις μεταξύ των Iσραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) και των Παλαιστινίων αναζωπυρώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας μετά από επίθεση με ρουκέτες από τη Γάζα που προκάλεσε την απάντηση του Ισραήλ με αεροπορικές επιδρομές.

Αμείωτη παραμένει η ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη μετά τη νέα σύγκρουση που ξεκίνησε με εκατέρωθεν πλήγματα στις αρχές της εβδομάδας.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι ξεκίνησε νέες επιθέσεις κατά της Γάζας λίγο αφότου οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις IDF ανακοίνωσαν πως είχαν αναχαιτίσει αρκετές ρουκέτες προερχόμενες από την Παλαιστίνη.

«Αυτή τη στιγμή πλήττουμε τρομοκρατικούς στόχους της Χαμάς στη Γάζα», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ σε Tweet.

Η ένταση στην περιοχή αυξήθηκε ξανά μετά την εξουδετέρωση από το Ισραήλ του Μπαχά Αμπού αλ – Άτα, ανώτατου ηγέτη της παλαιστινιακής ομάδας Ισλαμική Τζιχάντ, στη Γάζα.

 Σύμφωνα με τον IDF, περισσότερες από 450 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ.

Το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για τουλάχιστον 34 νεκρούς και πολλούς τραυματίες μετά από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, ζητώντας από τον ΟΗΕ να  υποχρεώσει τον IDF να σταματήσει να πραγματοποιεί επιδρομές.

Να σημειωθεί πως την Πέμπτη, συμφωνήθηκε κατάπαυση πυρός αλλά το Ισραήλ ανέφερε ότι ένας νέος γύρος επιθέσεων με ρουκέτες από τη Γάζα ξεκίνησε λίγες ώρες μετά τη συμφωνία.

Tags:
αεροπορικά πλήγματα, ρουκέτες, Λωρίδα της Γάζας, ισραηλινός στρατός, Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, Ισραήλ, Παλαιστίνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK