14:05 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ειδικούς από τη Ρωσία ζητάει η Γαλλία για να συμμετάσχουν στο έργο της ανακατασκευής της Παναγίας των Παρισίων, που επλήγη από πυρκαγιά στις 15 Απριλίου.

Η Γαλλία απέστειλε επίσημη πρόσκληση σε ρώσους ειδικούς για να συμμετέχουν στην ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων που επλήγη από πυρκαγιά, σύμφωνα με τον γάλλο πρέσβη στη Μόσχα, Sylvie Bermann.

«Παραμένουμε σε επαφή για το θέμα και έχουν ήδη καλέσει ειδικούς από τη Ρωσία για να βοηθήσουν να αποκαταστήσουμε τις ζημιές στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Ρωσία, τους έχουν καλέσει επίσημα και είμαστε ευγνώμονες που θα μας βοηθήσουν. Προσωπικά, εγώ συγκινήθηκα πολύ όταν μετά την καταστροφή από τη φωτιά, οι Ρώσοι επέδειξαν μεγάλη ευαισθησία», δήλωσε ο Bermann.

Ο πρόεδρος της Διεθνής Πολιστικής Συνεργασίας Mikhail Shvydkoy είπε νωρίτερα ότι η Μόσχα ανέμενε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το επίσημο αίτημα της Γαλλίας, ώστε να εκτιμήσει πόσους ειδικούς χρειάζεται η Γαλλία.

Η φωτιά ξέσπασε στον εμβληματικό ναό των 850 ετών στις 15 Απριλίου, ξεκινώντας από την οροφή, μέρος της οποίας κατέρρευσε, όπως και το βέλος. Αν και τα αίτια αναζητούνται, οι γαλλικές αρχές έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο εγκληματικής ένεργειας.

Η Παναγία των Παρισίων μετά τη φωτιά.
© AFP 2020 / Ludovic Marin
Η Παναγία των Παρισίων μετά τη φωτιά.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει εξαγγείλει ότι θα ξαναχτίσει τον καθεδρικό εντός της επόμενης πενταετίας, αν και οι ειδικοί θεωρούν ότι το έργο της ανακατασκευής θα πάρει περίπου 10-15 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ηχούν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών στη Γαλλία τιμώντας την Παναγία των Παρισίων (Βίντεο)

Ολονυχτία για την Παναγία των Παρισίων (Βίντεο, φωτογραφία)

Πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων: Προέβλεψε ο Νοστράδαμος την καταστροφή;

Tags:
πρέσβης, Γαλλία, Γαλλία, Ρωσία, πυρκαγιές, πυρκαγιά, Παναγία των Παρισίων, Παναγία των Παρισίων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK