07:06 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κυρώσεις επέβαλε, το Σάββατο (16/11), το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών στον Κουβανό υπουργό Εσωτερικών, Χούλιο Σέζαρ Μπαρμαντίγια Μπερμέχο, αλλά και στα δύο παιδιά του μιας και οι ΗΠΑ θεωρούν ότι «καταπιέζεται ο λαός» του νησιού και το καθεστώς σχετίζεται με εκείνο του «διεφθαρμένου Νικολάς Μαδούρο» στη Βενεζουέλα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στον υπουργό Εσωτερικών της Κούβας, Χούλιο Σέζαρ Μπαρμαντίγια Μπερμέχο, λόγω υποτιθέμενων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που εκδόθηκε το Σάββατο (16/11), οι κυρώσεις περιλαμβάνουν και τα δύο παιδιά του Κουβανού υπουργού Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «O νόμος απαιτεί επίσης από τον Υπουργό Εξωτερικών να επιβάλλει κυρώσεις στους εν λόγω υπαλλήλους και στα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους. Εκτός από τον Χούλιο Σέζαρ Μπαρμαντίγια Μπερμέχο, οι κυρώσεις αφορούν και τα παιδιά του, Χούλιο Σέζαρ Γκανταρίγια Σαρμιέντο και Αλεχάντρο Γκανταρίγια Σαρμιέντο».

Την Παρασκευή (15/11), οι ΗΠΑ επέκτειναν κυρώσεις σε πέντε ξενοδοχεία που ανήκουν στον κουβανέζικο στρατό ως μέρος του συνεχιζόμενου οικονομικού αποκλεισμού κατά της χώρας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τραμπ μπλοκάρει όλες τις πτήσεις προς την Κούβα, αλλά εξαιρεί την Αβάνα

Tags:
Μάικ Πομπέο, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κυρώσεις, Κούβα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK