22:45 10 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε ότι η Τουρκία αγόρασε τα ρωσικά συστήματα S-400 για να τα χρησιμοποιήσει, όχι  για να τα βάλει στην άκρη.

Τα συστήματα αεράμυνας S-400 θα τα λειτουργήσει ο τουρκικός στρατός το αργότερο μέχρι την άνοιξη του 2020, ενώ η εκπαίδευση των Τούρκων ειδικών θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019, ανεφερε ο Ντμίτρι Σουγκάεφ, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας , σε δημοσιογράφους σε έκθεση στο Ντουμπάι.

«Το συμβόλαιο για τους S-400 για την Τουρκία τηρείται κανονικά. Μέχρι το τέλος του έτους, θα ολοκληρώσουμε την εκπαίδευση των Τούρκων ειδικών και μέχρι την άνοιξη το σύστημα θα είναι μάχιμο. Όλα θα πάνε σύμφωνα με το πλάνο», δήλωσε  ο Σουγκάεφ.

Επίσης, η Ρωσία θα παράσχει τεχνική βοήθεια στην Τουρκία για την ανάπτυξη αεριωθούμενου αεροσκάφους 5ης γενιάς, πρόσθεσε ο ίδιος.

«(Η Ρωσία)έχει πολλά να προσφέρει στους Τούρκους εταίρους μας σε αυτόν τον τομέα όσον αφορά την ανάπτυξη διαφορετικών συστημάτων. Κι αυτοί έχουν επίσης μεγάλη εμπειρία. Μπορούμε να βοηθήσουμε σημαντικά», δήλωσε ο Σουγκάεφ.

Οι παραδόσεις των τελευταίων ρωσικών συστημάτων S-400, που προκάλεσαν κρίση στις σχέσεις Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι S-400 θα είναι πλήρως λειτουργικοί τον Απρίλιο του 2020.

 

Tags:
αεροσκάφη, s-400, ΗΠΑ, Τουρκία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK