07:46 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ επιτέθηκαν σε πολίτες που προσπάθησαν να απομακρύνουν από τους δρόμους τα οδοφράγματα κατά τη διάρκεια ενός νέου γύρου συγκρούσεων με την αστυνομία.

Μια μεγάλη οδομαχία ξέσπασε έξω από το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ την Κυριακή, καθώς οι διαδηλωτές εκτόξευσαν τούβλα κατά της αστυνομίας, η οποία απάντησε με δακρυγόνα και κανόνια νερού.

Οι αξιωματικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα που έστησαν οι διαδηλωτές και τους προέτρεψαν να σταματήσουν να τοποθετούν μεταλλικά καρφιά στους δρόμους με την ελπίδα να τρυπηθούν τα ελαστικά των αστυνομικών οχημάτων.

Ένας αξιωματικός μάλιστα πυροβολήθηκε στο πόδι με βέλος κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Βίντεο που έχουν διαρρεύσει δείχνουν διαδηλωτές να χρησιμοποιούν τόξα και βέλη κατά των αστυνομικών, καθώς και ακόντια, αυτοσχέδιους καταπέλτες και σφεντόνες.

Μάλιστα επιτέθηκαν και σε ομάδα πολιτών που απομάκρυνε τα οδοφράγματα έξω από το Πολυτεχνείο.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα νοσηλεύθηκαν με τραύματα στο κεφάλι ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν και κοντά στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και στο Πανεπιστήμιο City του Χονγκ Κονγκ διαδηλωτές με μάσκες έριξαν τούβλα και βόμβες μολότοφ σε πολίτες που απομάκρυναν τα αυτοσχέδια οδοφράγματα.

Οι κάτοικοι, πολλοί από τους οποίους είναι απόφοιτοι αυτών των πανεπιστημίων, συμμετείχαν στον καθαρισμό των δρόμων μετά τις εκκλήσεις των πολιτικών στο διαδίκτυο.

Tags:
τόξο, βέλος, μολότοφ, διαδηλωτές, διαδηλώσεις, Χονγκ Κονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK