15:18 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνά με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ρωσικός στρατός εντόπισε 30 περιπτώσεις όπου παραβιάστηκε η κατάπαυση πυρός στη Συρία σε τέσσερις πόλεις.

Η ρωσική πλευρά της ρωσο-τουρκικής επιτροπής , υπεύθυνης για την παρακολούθηση της εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία έχει καταγράψει 30 παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ενώ η τουρκική πλευρά έχει καταγράψει 19 παραβιάσεις εκεχειρίας, σύμφωνα με το κέντρο συμφιλίωσης των αντίπαλων πλευρών στη Συρία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, η πλευρά της Ρωσίας από την ρωσο-τουρκική επιτροπή της κοινής συμφωνίας έχει καταγράψει 30 περιπτώσεις επιθέσες, στο Ιντλίμπ (10), στο Χαλέπι (8), στη Χαμά (4) και στη Λατάκια.  Η πλευρά της Τουρκίας εντόπισε 19 περιπτώσεις κατάπατησης της εκεχειρίας στο Ιντλίμ (6), στη Λατάκια (8), στο Χαλέπι (4) και στη Χαμά (1)», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν είναι οι εγγυητές για την κατάπαυσή του πυρός στην Συρία. Η Ρωσία έχει προχωρήσει ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα με καθημερινή παρουσία βοηθώντας τη Δαμασκό να προσφέρει ασφαλές πέρασμα για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου 5,6 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από το 2011, ενώ εκατομμύρια εξ’ αυτών παραμένουν εκτοπισμένοι εντός της Συρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Φονική βομβιστική επίθεση στη βόρεια Συρία

Η επόμενη σύνοδος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας μπορεί να γίνει στη Συρία

Tags:
παραβίαση, κατάπαυση πυρός, εκεχειρία, ρωσικός στρατός, Συρία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK