ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, καλώντας τους Αμερικανούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, εφόσον βρίσκονται ή εξετάζουν να επισκεφτούν την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

Ταξιδιωτική οδηγία για όσους Αμερικανούς επισκέπτονται τα παλαιστινιακά εδάφη εξέδωσαν οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να άρει την αυστηρή πολιτική έναντι των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Όχθη.

«Η αμερικανική πρεσβεία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται ή εξετάζουν να επισκεφτούν ή να περάσουν από την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη ή τη Γάζα, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση» αναφέρθηκε στην επίσημη ανακοίνωση.

«Άτομα και ομάδες, οι οποίες αντιτάχθηκαν στις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών ενδεχομένως να θέσουν ως στόχους αμερικανικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις, αμερικανικά ιδιωτικά συμφέροντα και Αμερικανούς πολίτες» προστέθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα θεωρούν πλέον τους ισραηλινούς εποικισμούς ως «παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας».

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη το 1967, κατά τη διάρκεια του επονομαζόμενου «Πολέμου των Έξι Ημερών». Στην περιοχή, πέραν των 600.000 Ισραηλινών, διαμένουν ακόμη 2,7 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Ακόμη 327.000 Παλαιστίνιοι ζουν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πρόσφατα, ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα του Ισραήλ», μία απόφαση στην οποία αντιτάχθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη πόλη ερίζουν και οι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι οραματίζονται την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους.

Τους τελευταίους μήνες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεσμεύτηκε να επιταχύνει τους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, σε μία κίνηση η οποία ερμηνεύτηκε ως οιωνός προσάρτησης.

Tags:
παλαιστινιακό, Παλαιστίνιοι, Αμερικανική Πρεσβεία, πρεσβευτής, πρεσβείες, πρεσβεία, ταξιδιώτες, ταξιδιωτική άδεια, Δυτική Όχθη, Λωρίδα της Γάζας, ΗΠΑ, Ιερουσαλήμ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK