13:07 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία των Πρεσπών (86)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ άνοιξε μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και αναμένεται να οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, στις αρχές του 2020.

Η επικύρωση του πρωτοκόλλου για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις αρχές του 2020, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η Βόρεια Μακεδονία είναι πολύ κοντά στο να γίνει πλήρες μέλος της Συμμαχίας. Υπογράψαμε το πρωτόκολλο ένταξης την άνοιξη και μετά τα περισσότερα κοινοβούλια των χωρών της συμμαχίας το επικύρωσαν. Δεν αναμένω όλοι οι σύμμαχοι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έως τις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο, αναμένω αυτό να έχει γίνει στις αρχές του επόμενου έτους» ανέφερε.

Η χώρα των Βαλκανίων θα γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας, όταν γίνει αποδεκτή. Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς το ΝΑΤΟ άνοιξε μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών που έδωσε λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Σχολιάζοντας την επέκταση του ΝΑΤΟ και την πιθανή ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας, ο επικεφαλής του τέταρτου τμήματος για την Ευρώπη του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Γιούρι Πίλιπσον, δήλωσε στις αρχές Νοεμβρίου ότι υπονομεύει την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και οδηγεί στην επιδείνωση της έντασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Επίσκεψη Στόλτενμπεργκ: Τέθηκε θέμα συνδιοίκησης Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο;

Γερμανός βουλευτής: Το ΝΑΤΟ διαβρώνεται κι αυτό το καλωσορίζω

ΝΑΤΟ, να το, στην αμυγδαλιά από κάτω, κείτεται... απονεκρωμένο!

Θέμα:
Συμφωνία των Πρεσπών (86)
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Συμμαχία, ένταξη, Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία, Γενς Στόλτενμπεργκ, ΝΑΤΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK