17:50 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (69)
0 10
Βρείτε μας

Σουηδοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι δεν θα συνεχίσουν την έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες βιασμού κατά του ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Η Σουηδία δεν θα προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα για τον Τζούλιαν Ασάνζ και τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο οργανισμός WikiLeaks, η πλατφόρμα που ο ίδιος ίδρυσε.

«Η Σουηδία σταμάτα την έρευνα για τον Τζούλιαν Ασάνζ», ανέφερε το μήνυμα των WikiLeaks.

Με τη Σουηδία να σταματά την έρευνα για τους ισχυρισμούς κατά του Τζούλιαν Ασάνζ για σεξουαλική επίθεση, ήρθε η ώρα να εστιάσουμε στην αμερικανική «πολεμική δίωξη» και την απειλή που συνιστά για την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, δήλωσε ο αρχισυντάκτης των WikiLeaks, Κρίστιν Χράφνσον.

«Ας επικεντρωθούμε τώρα στην απειλή για την οποία ο κ. Ασάνζ μας προειδοποιεί εδώ και χρόνια: Την εχθρική δίωξη στις ΗΠΑ και την απειλή που θέτει στην πρώτη τροπολογία», δήλωσε ο Χράφνσον.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος αφορά στην ελευθερία του Λόγου, του Τύπου κι άλλων συναφών θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Τον Μάιο, οι Σουηδοί εισαγγελείς άνοιξαν εκ νέου την έρευνα σε βάρος του Ασάνζ σχετικά με τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Η απόφαση πάρθηκε λίγο καιρό αφότου το Εκουαδόρ έπαψε να προσφέρει άσυλο στον ιδρυτών των WikiLeaks και επετράπη στην αστυνομία στο Λονδίνο να μπει στην πρεσβεία της χώρας και να συλλάβει τον Ασάνζ.

Ο Ασάνζ είχε παραβεί τους όρους της εγγύησής του και κατέφυγε στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, το 2012, εκφράζονται τη βεβαιότητα ότι θα εκδοθεί στις ΗΠΑ όπου θα αντιμετωπίσει βαρύτατες κατηγορίες για τη διαρροή εγγράφων σχετικά με τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

​ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πατέρας Τζούλιαν Ασάνζ: Ο γιος μου μπορεί να πεθάνει στη φυλακή

Κινητοποιήσεις ανά τον κόσμο κατά της έκδοσης του Ασάνζ στις ΗΠΑ

Εταιρεία security φέρεται να κατασκόπευε τον Ασάνζ για τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών

Θέμα:
Η σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ (69)
Tags:
WikiLeaks, Σουηδία, Τζούλιαν Ασάνζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK