13:45 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αίσιο τέλος είχε η κατάληψη του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ, καθώς η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε την ειρηνική αποχώρηση των περίπου 800 διαδηλωτών.

Συνολικά 800 διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν βρει καταφύγιο για τουλάχιστον μία εβδομάδα στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, κατάφεραν να αποχωρήσουν από το πανεπιστημιακό κτίριο.

«Έως τις 11:00 το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα), συνολικά 800 άνθρωποι αποχώρησαν από το κάμπους του Πολυτεχνείου, με ειρηνικό τρόπο και σε συνεργασία με την αστυνομία. Περίπου 300 εξ αυτών ήταν κάτω των 18 ετών» ανακοίνωσε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέλαβαν το Πολυτεχνείο την προηγούμενη εβδομάδα, αψηφώντας τις – περί αντιθέτου - οδηγίες της αστυνομίας.

Σε μία κίνηση αποκλιμάκωσης της έντασης, οι αρχές δεσμεύτηκαν να επιδείξουν ευελιξία, να επιτρέψουν στους καταληψίες να αποχωρήσουν ειρηνικά και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με δίκαιο τρόπο.

Πριν την επιχείρηση αποχώρησης, μέλη του Ερυθρού Σταυρού και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα εισήλθαν στο κτίριο και παρείχαν ιατρική φροντίδα σε τραυματίες διαδηλωτές.

Το Χονγκ Κονγκ, το οποίο αποτελεί ειδική διοικητική περιοχή της Κίνας, μαστίζεται από πολύμηνες διαδηλώσεις, με αφορμή την προώθηση νόμου, ο οποίος επέτρεπε την έκδοση υπόδικων στην ηπειρωτική Κίνα.

Παρά την οπισθοχώρηση της τοπικής κυβέρνησης και την απόσυρση της σχετικής νομοθεσίας, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν με κύριο αίτημα την εξασφάλιση μεγαλύτερης ελευθερίας έναντι της Κίνας.

Tags:
Κίνα, αποχώρηση, αστυνομικοί, αστυνομία, διαδηλώσεις, διαδηλωτές, διαδηλωτής, Χονγκ Κονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK