06:39 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέλη της ένοπλης αντιπολίτευσης της Υεμένης των Χούθι δήλωσαν την Τετάρτη ότι θα απελευθερώσουν τα πλοία αν αποδειχθεί πως προέρχονται από τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το Reuters.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας δήλωσε την Τετάρτη ότι είχαν απελευθερωθεί και τα τρία πλοία και τα 16 μέλη του πληρώματος που είχαν συλληφθεί το Σαββατοκύριακο.

Δημοσιεύματα ΜΜΕ ανέφεραν τη Δευτέρα ότι το Σαββατοκύριακο οι αντάρτες του κινήματος Χούθι είχαν καταλάβει ένα πλοίο που διέθετε εξοπλισμό γεώτρησης που ανήκε στη Νότια Κορέα. Το πλοίο φέρεται να έπλεε από τη Σαουδική Αραβία στη Σομαλία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο αξιωματούχους της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι είχαν συλληφθεί συνολικά 16 άτομα σε τρία πλοία. Επιβεβαιώθηκε πως όλοι ήταν ασφαλείς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει ένοπλη σύγκρουση στην Υεμένη μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων, υπό την ηγεσία του προέδρου Αμπντραμπούχ Μανσούρ Χαντί, και του κινήματος ανταρτών Χούθι.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Χούθι κατόπιν αιτήματος του Χαντί από τον Μάρτιο του 2015.

Η σύγκρουση έχει οδηγήσει σε μια μαζική ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, εάν η σύγκρουση διαρκέσει μέχρι το 2022, η Υεμένη θα μπορούσε να γίνει η φτωχότερη χώρα στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Υεμένης και των αυτονομιστών του νότου

Κάτι μας κρύβετε: Οι ΗΠΑ αρνούνται να σχολιάσουν βίντεο με αμερικανικά όπλα που φθάνουν στην Υεμένη

Tags:
απελευθέρωση, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία, Υεμένη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK