19:32 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένας 44χρονος άνδρας με οικογενειακό ιστορικό γλαυκώματος επισκέφθηκε μια κλινική οφθαλμολογίας. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που αντίκρισαν.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος υπέφερε από ένα πολύ σπάνιο σύνδρομο διασκορπισμού χρωστικών ουσιών (PDS) το οποίο μετατρέπει τον κερατοειδή ενός ατόμου σε κάτι που θυμίζει το περίφημο «μάτι του Σάουρον» από το σύμπαν του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Τόλκιν.

​Σύμφωνα με τους οφθαλμιάτρους, το PDS μπορεί να αναπτυχθεί όταν τα κύτταρα που δίνουν στην ίριδα το χρώμα της, φτάνουν στο πίσω μέρος του ματιού. Η χρωστική ουσία μπορεί να φτάσει σε άλλα σημεία του ματιού και μικροσκοπικά κομμάτια μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητη πίεση.

Η ασυνήθιστη περίπτωση δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο New England Journal of Medicine. Οι γιατροί ισχυρίζονται ότι μια τέτοια σπάνια κατάσταση είναι πιο κοινή στους ανθρώπους που παρουσιάζουν μυωπία. 

Η θεραπεία για τη σπάνια αυτή πάθηση περιλαμβάνει επιλεκτική τραβεκτοπλαστική με λέιζερ και τη χρήση φαρμακευτικών σταγόνων που μειώνουν την εσωτερική πίεση των ματιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Καλογέρασε: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε μια φωτογραφία από τον... 19ο αιώνα

Miss International: Η Ταϊλανδέζα που κατάφερε να πάρει το στέμμα

Tags:
φωτογράφιση, φωτογράφηση, φωτογραφίες, φωτογραφία, φωτογράφος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK