10:14 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνελήφθη τον Σεπτέμβρη ένας τούρκος δικηγόρος, που εργάζεται στην γερμανική πρεσβεία της Άγκυρας, με τη κατηγορία της κατασκοπείας.

Ένας δικηγόρος που εργάζεται για τη γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα συνελήφθη τον Σεπτέμβρη, δήλωσε πηγή του υπουργείου εξωτερικών της Γερμανίας, χαρακτηρίζοντας ακατανόητο το μέτρο των τουρκικών αρχών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε σε μία περίοδο που οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία, η οποία φιλοξενεί τρία εκατομμύρια τούρκων και γερμανών πολιτών τουρκικής καταγωγής, γνωρίζουν ξανά εντάσεις, εξαιτίας της πρόσφατης τουρκικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία αλλά και εξαιτίας της απειλής της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα αφήσει νέα κύματα προσφύγων από τη Συρία να περάσουν στην Ευρώπη.

«Η κράτησή του είναι ακατανόητη για εμάς» δήλωσε πηγή του υπουργείου Εξωτερικών. Οι αρχές της Γερμανίας εργάζονται «εντατικά» για να «αρθούν οι κατηγορίες» σε βάρος του νομικού συμβούλου της πρεσβείας στην Άγκυρα και να αφεθεί ελεύθερος, πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε το Σπίγκελ, ο δικηγόρος προσέφερε βοήθεια στην πρεσβεία στις έρευνές της για τους τούρκους πολίτες που υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στη Γερμανία και το βαρύνουν υποψίες για κατασκοπεία

Γερμανοί αξιωματούχοι «φοβούνται ότι ευαίσθητα δεδομένα και ολόκληροι φάκελοι έως και 50 αιτούντων άσυλο έχουν πέσει στα χέρια της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, μεταξύ των οποίων κούρδοι ακτιβιστές και οπαδοί του του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ», σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας έδωσε χάρη σε δύο Ρώσους που είχαν καταδικαστεί για κατασκοπεία

Έως τέλος του έτους παρατείνεται η κράτηση του ύποπτου για κατασκοπεία Πολ Γουίλαν

Tags:
σύλληψη, πρεσβεία, κατασκοπεία, δικηγόρος, αστυνομία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK