01:27 05 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Ισραήλ απήγγειλε τις κατηγορίες της δωροδοκίας, της απάτης και της απιστίας εις βάρος του πρωθυπουργού της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της δωροδοκίας, της απάτης και της απιστίας βρίσκεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως γνωστοποίησε την Πέμπτη ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας.

Οι κατηγορίες εις βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού αφορούν τρεις υπό έρευνα υποθέσεις, οι οποίες είναι γνωστές ως «Υποθέσεις 1.000, 2.000 και 4.000».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νετανιάχου είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία δωροδοκίας.

Οι εισαγγελικές αρχές, μάλιστα, κοινοποίησαν τον φάκελο των υποθέσεων και στον πρόεδρο της Βουλής, επιτρέποντας έτσι στον Νετανιάχου να υποβάλλει αίτημα χρήσης της βουλευτικής ασυλίας.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και η οικογένειά του, φέρεται να έλαβαν πολύτιμα δώρα, στο πλαίσιο συναλλαγών και ευνοϊκής διαχείρισης διάφορων υποθέσεων.

Σε μία πρώτη αντίδραση, ο Νετανιάχου έσπευσε να καταγγείλει τη διαδικασία ως μία «προσπάθεια πραξικοπήματος», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Δήλωσε δε, ότι η δικαστική έρευνα αποτελεί προϊόν «ξένων συμφερόντων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε στον πρόεδρο του Ισραήλ ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση

Tags:
διαφθορά, δικαστήριο, εισαγγελική έρευνα, εισαγγελέας, Δικαιοσύνη, Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Νετανιάχου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK