19:08 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στα σχέδια των ΗΠΑ και στη σχετική δέσμευση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για διατήρηση του ελέγχου των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη βορειοανατολική Συρία, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Τις ενέργειες των ΗΠΑ στη Συρία - ιδίως σε ό,τι αφορά τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας - επέκρινε ως «καταστροφικές» ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Όλεγκ Σιρομολότοφ, μιλώντας στο Sputnik.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτη την απόφαση των ΗΠΑ να κατασκευάσουν στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, προκειμένου να προστατεύσουν, όπως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, τις συριακές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. 

Πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν, παρανόμως, να διαχωρίσουν τα εδάφη στην ανατολική όχθη του Ευφράτη και να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό, παράνομο, ψευδοκράτος στην περιοχή.

«Δεν έχουμε πληροφορίες για την αμερικανική επιχείρηση κατά του Μπαγκντάντι»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρθηκε, εν τω μεταξύ, και στον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, στη διάρκεια επιχείρησης των ΗΠΑ στην Ιντλίμπ της Συρίας, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στα τέλη του Οκτωβρίου. 

Όπως είπε ο ίδιος, συγκεκριμένα, ο ρωσικός στρατός δεν διαθέτει καμία αξιόπιστη πληροφορία για τα αποτελέσματα της εν λόγω αμερικανικής επιχείρησης. 

«Ο στρατός μας που εργάζεται επί εδάφους, δεν έχει αξιόπιστες πληροφορίες για την πραγματοποίηση και τα αποτελέσματα της εν λόγω επιχείρησης, με σκοπό την εξάλειωη του πρώην αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι», είπε. 

«Δεν υπάρχει αίτημα από τις ΗΠΑ για συνεργασία στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν»

Όπως επεσήμανε ο Όλεγκ Σιρομολότοφ, η Ρωσία δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα από τις ΗΠΑ, για συνεργασία στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν. 

«Δεν έχει φτάσει κάποιο επίσημο αίτημα από τις ΗΠΑ για να συνεργαστούμε στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν», είπε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωυτερικών, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες έχουν σχέσεις παραγωγικής συνεργασίας στο συγκεκριμένο θέμα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Μόσχα εργάζεται, προκειμένου να συντονίσει τις προσπάθειες στο Αφγανιστάν για νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πληροφορίες για αμερικανικό κομβόι σε πλούσιες σε πετρέλαιο περιοχές της Συρίας

Tags:
Αφγανιστάν, Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ρωσία, ΗΠΑ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK