21:42 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
0 01
Βρείτε μας

Η Γερουσία της Βολιβίας ενέκρινε νομοσχέδιο για την ακύρωση της προεδρικής νίκης του Έβο Μοράλες στις πρόσφατες εκλογές της 20ης Οκτωβρίου.

Την ακύρωση της πρόσφατης (σ.σ. 20 Οκτωβρίου) εκλογικής νίκης του Έβο Μοράλες υπερψήφισε η Γερουσία της Βολιβίας, εν μέσω της τεταμένης κατάστασης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Μάλιστα, το νομοθετικό σώμα ενέκρινε και δεύτερο νομοσχέδιο, αυτή τη φορά για τη διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών.

​Τις τελευταίες εβδομάδες, η Βολιβία βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής αναταραχής, η οποία κλιμακώθηκε μετά την παραίτηση του Μοράλες από το προεδρικό αξίωμα.

Είχαν προηγηθεί έντονες κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης, η οποία αμφισβητούσε το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών καλπών της 20ης Οκτωβρίου.

Μετά την παραίτησή του, ο Μοράλες ζήτησε και έλαβε άσυλο από το Μεξικό. Ταυτόχρονα, στη Βολιβία ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των υποστηρικτών του πρώην προέδρου.

Μάλιστα, οι διαδηλώσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 32 ατόμων, τα οποία τραυματίστηκαν θανάσιμα από αστυνομικά πυρά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η βουλευτής της αντιπολίτευσης, Τζανίνε Άνιες, αυτοανακηρύχθηκε σε προσωρινή πρόεδρο της χώρας, και δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, στις οποίες όμως, δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή του Μοράλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έβο Μοράλες στο Sputnik: Οι πραξικοπηματίες με είχαν επικηρύξει έναντι 50.000 δολαρίων

Θέμα:
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK