22:14 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η Τζανίνε Άνιες, μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, είπε «όχι» στο νομοσχέδιο για αμνηστία στον Έβο Μοράλες, το Σάββατο (23/11), στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που έχει αρχίσει για φερόμενη υποκίνηση αναταραχών και τρομοκρατικών ενεργειών κατά των νέων αρχών του έθνους.

Η μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, Τζανίνε Άνιες, απέρριψε το Σάββατο (23/11) το εισηγμένο νομοσχέδιο στην Άνω Βουλή της χώρας με σκοπό την εξαίρεση του Έβο Μοράλες από την ποινική έρευνα που έχει αρχίσει.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δεύτερη αντιπρόεδρος της Βουλής που αυτοανακηρύχθηκε σε μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας μετά την παραίτηση του Έβο Μοράλες, είπε:

«Υποστηρίξαμε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνησή μου δεν θα διώξει κανέναν πολιτικό, συνδικαλιστικό ή πολιτικό ηγέτη [...] Ταυτόχρονα, όμως, είμαστε επίσης σαφείς ότι όποιος έχει διαπράξει εγκλήματα, έχει χλευάσει τον νόμο, έχει διαπράξει καταχρήσεις, δεν θα έχει οποιαδήποτε αμνηστία».

Το νομοσχέδιο εισήχθη νωρίτερα από το κόμμα του Έβο Μοράλες, Κίνημα για τον Σοσιαλισμό (MAS), το οποίο φέρεται να είναι η Αντιπολίτευση στη Γερουσία πλέον.

Ο Έβο Μοράλες παραιτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου και έφυγε για το Μεξικό εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, στις οποίες εξασφάλισε τέταρτη θητεία, και των παραιτήσεων πολλών Βολιβιανών αξιωματούχων.

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα, η Γερουσία ακύρωσε τη νίκη του Έβο Μοράλες στις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου.

Οι υποστηρικτές του τέως προέδρου διοργανώνουν διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης της Τζανίνε Άνιες, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Ο Έβο Μοράλες έχει χαρακτηρίσει την κατάσταση στη χώρα ως «πραξικόπημα».

Διαβάστε ακόμα:

Έβο Μοράλες στο Sputnik: Οι πραξικοπηματίες με είχαν επικηρύξει έναντι 50.000 δολαρίων

Tags:
Έβο Μοράλες, Τζανίνε Άνιες, Βολιβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK