23:29 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο φορές, σε διάστημα λίγων μηνών, ο Ιμπραήμ Μίρι απελάθηκε από τη Γερμανία, όντας ένα ηγετικό στέλεχος εγκληματικού δικτύου που δρα στην ευρωπαϊκή χώρα.

Ο Λιβανέζος κατά συρροή εγκληματίας, Ιμπραήμ Μίρι, απελάθηκε από τη Γερμανία για δεύτερη φορά μέσα στο 2019 από τη Γερμανία και, μάλιστα, μόλις από τον περασμένο Ιούλιο. Ο άνδρας εμφανίστηκε ξανά, τον περασμένο μήνα, ζητώντας άσυλο.

Ειδικότερα, ο 46χρονος αναχώρησε για τη Βηρυτό, το Σάββατο (23/11), ημέρες νωρίτερα, και δόθηκε στις αρχές του Λιβάνου. Η υπόθεση επεξεργάστηκε γρήγορα από τη γερμανική πλευρά και αποφάσισε ότι η αρχική εντολή απέλασης του Ιμπραήμ Μίρι ήταν βάσιμη και ότι δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει άσυλο στην ευρωπαϊκή χώρα.

Σύμφωνα με το DPA, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, επαίνεσε την ταχύτητα των γερμανικών αρχών, λέγοντας:

«Απέδειξε τι μπορεί να επιτευχθεί όταν υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ Γερμανίας και άλλων χωρών».

Ο Ιμπραήμ Μίρι ήταν η ηγετική φιγούρα ενός εγκληματικού δικτύου στη Γερμανία, που αποτελείται από χιλιάδες μετανάστες από τον Λίβανο που έφτασαν στην ευρωπαϊκή χώρα κατά τη δεκαετία του '80. Κατηγορήθηκε για 19 αδικήματα από τις αρχές, συμπεριλαμβανομένων της ληστείας, της διακίνησης ναρκωτικών και της υπεξαίρεσης και του επεβλήθη ποινή φυλάκισης.

Ο Λιβανέζος απελευθερώθηκε τον Μάιο και παραγγέλθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας να εγκαταλείψει τη χώρα χωρίς δικαίωμα επιστροφής για επτά χρόνια.

Ωστόσο, επανεμφανίστηκε τον Οκτώβριο, στη Βρέμη, και αμφισβήτησε την απέλασή του, ισχυριζόμενος ότι η ζωή του κινδυνεύει στον Λίβανο. Ένα διοικητικό δικαστήριο, την Παρασκευή (22/11), απέρριψε την αίτησή του, λέγοντας ότι ο ίδιος ο Ιμπραήμ Μίρι αποτελούσε απειλή για το γερμανικό κοινό.

Διαβάστε ακόμα:

CDU: Διαφαινόμενες εσωκομματικές διαφωνίες για το δίκτυο 5G της Huawei στη Γερμανία

Tags:
εγκληματίας, απέλαση, Λίβανος, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK