00:00 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά από 20 λεπτά, έγινε άρση του συναγερμού, καθώς διαπιστώθηκε ότι το αεροσκάφος δεν ήταν «εχθρικό». Ο Λευκός Οίκος και το Καπιτώλιο συνέχισαν τη λειτουργία τους.

Λήξη συναγερμού σήμαναν οι αμερικανικές αρχές 20 λεπτά μετά την άμεση κινητοποίηση που οδήγησε στον αποκλεισμό του Λευκού Οίκου και του Καπιτώλιου, καθώς άγνωστο αεροσκάφος εντοπίστηκε να παραβιάζει τον εναέριο χώρο.

Ένα μέλος του Κονγκρέσου, σύμφωνα με το nytimes,com, ενημέρωσε ότι εντοπίστηκε ένα αγνώστου προελεύσεως αεροπλάνο παραβίασε την απαγορευμένη ζώνη πάνω από την Κολούμπια, μερικά λεπτά πριν τις 9 το πρωί (ώρα Αμερικής) το οποίο οδήγησε στο κλείσιμο του Καπιτωλίου.

Στον Λευκό Οίκο ενεργοποιήθηκε η εντολή για «καταφύγιο» όσων βρίσκονταν εντός, με τους δημοσιογράφους να παραμένουν στο δωμάτιο όπου γίνεται η ενημέρωση στη Δυτική Πτέρυγα.

Ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι στρατιωτικά αεροσκάφη ανταποκρίθηκαν άμεσα στο έκτακτο γεγονός, στη συνέχεια όμως διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για κάποιο «εχθρικό» αεροσκάφος.

Μετά τη λήξη συναγερμού το Καπιτώλιο άνοιξε ξανά  και επέστρεψαν όλοι στα γραφεία τους.

Σύμφωνα με την ασφάλεια στο Καπιτώλιο, η εισβολή του αεροσκάφους στον απαγορευμένο εναέριο χώρο κατεγράφη στις 8.27 το πρωί (ώρα Αμερικής) και το κτίριο του Καπιτώλιο είχε κλείσει μέχρι τις 9.12.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λευκός Οίκος: Τραμπ και Τζόνσον δεσμεύτηκαν για «ισχυρή» εμπορική συμφωνία μετά το Brexit

Πληροφορίες ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει να αναθέσει τα καθήκοντα του Μπόλτον στον Πομπέο

Tags:
μαχητικό αεροσκάφος, απειλή, αεροσκάφος, συναγερμός, Καπιτώλιο, Λευκός Οίκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK