16:19 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Γιατί σήμανε συναγερμός σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο την Τρίτη. Ποιες οι πιθανές εξηγήσεις για τον «false alarm» των αμερικανικών αρχών ασφαλείας.

Τρεις είναι οι πιθανές εξηγήσεις για τον λαθεμένο συναγερμό που σήμανε την Τρίτη σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο.

Ο λόγος του συναγερμού ήταν η φερόμενη παραβίαση του εναέριου χώρου της Ουάσιγκτον από άγνωστο αεροσκάφος, το οποίο δεν ανταποκρινόταν στις εκκλήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Πηγή από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, μιλώντας στο CNN, εξήγησε ότι το περιστατικό έχει τρεις πιθανές εξηγήσεις: Σμήνος πουλιών, drone και… ατμοσφαιρική ανωμαλία.

Μετά τον συναγερμό, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα απογειώθηκαν, με στόχο να αναχαιτίσουν τον εν δυνάμει κίνδυνο. Ωστόσο, τελικά δεν εντόπισαν τίποτα.

​Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι του Καπιτωλίου (σ.σ. Βουλή των Αντιπροσώπων), μιλώντας επίσης στο CNN, εκτίμησαν ότι το άγνωστο αντικείμενο ήταν… σμήνος πτηνών, το οποίο κινούταν με σχετικά αργό ρυθμό, προτού τελικά εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ελεγκτής της εναέριας κυκλοφορίας επιβεβαίωσε την εκδοχή των πτηνών, σημειώνοντας ότι το σμήνος κατευθύνθηκε προς τα βορειοδυτικά.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης δόθηκε εντολή εκκένωσης του Καπιτωλίου και του Λευκού Οίκου, μετά την παραβίαση του εναέριο χώρου της Ουάσιγκτον.

Ταυτόχρονα απογειώθηκαν αμερικανικά μαχητικά, προκειμένου να αναχαιτίσουν φερόμενο αεροσκάφος, το οποίο δεν ανταποκρινόταν στα σήματα των αμερικανικών αρχών.

Ωστόσο, 20 λεπτά αργότερα, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος ή απειλή, με αποτέλεσμα να αρθούν τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Tags:
πουλί, drones, Drone, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά, μαχητικό, αεροσκάφος, αεροσκάφη, εναέριος χώρος, παραβίαση, ΗΠΑ, Λευκός Οίκος, Λευκός Οίκος, Λευκός Οίκος, Λευκός Οίκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK