22:00 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η «πρόσκληση» του σουηδικού φεμινιστικού κόμματος Young Feminists σε γυναίκες ηλικίας 6-25 ετών να γίνουν μέλη τους. Νωρίτερα, είχε παραδεχτεί ότι χρειάζεται την κρατική επιχορήγηση.

«Ο φεμινισμός μας έχει ανάγκη τον πολιτικό χώρο, γι’ αυτό και χρειάζεται να εγγράψουμε άτομα ηλικίας 6-25 χρονών, στις Νεαρές Φεμινίστριες», δήλωσε η νεολαία του Φεμινιστικού Κόμματος της Σουηδίας.

Νωρίτερα είχαν παραδεχτεί στο facebook  ότι είχαν μια δύσκολη χρονιά και πώς χρειάζονται πολλά περισσότερα μέλη για να εξασφαλίσουν την υποστήριξη του κράτους.

Για να λάβουν την κρατική χρηματοδότηση  θα πρέπει τουλάχιστον το 60% των μελών τους να είναι ηλικίας από 6 έως 25 ετών ετών. Το 2019, οι Νεαρές Φεμινίστριες έλαβαν πάνω από 130.000 δολάρια, σύμφωνα με το Nyheter Idag.

Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο διαδίκτυο.

«Αν είχατε ένα ευαίσθητο μήνυμα που δεν θα περιελάμβανε μίσος και θυμό, δεν θα χρειαζόταν να εγγράφετε νήπια. Οι Σουηδοί είναι κουρασμένοι από τον στρατευμένο φεμινισμό που είναι βασισμένος στο μίσος και τον αποκλεισμό των λευκών αντρών», έγραψε ο πολιτικός σχολιαστής  Björn Norström στο facebook.

«Βάζετε 6χρονα σε ένα πολιτική οργάνωση νεολαίας για να πάρετε κρατικά χρήματα. Φοβερό. Τόσο κυνικό», έγραψε η Sofie Löwenmark του Ιδρύματος Doku.

«Είναι κάποιο αστείο αυτό; Η κόρη μου είναι 6 χρονών και δεν μπορεί να διαβάσει καλά, όχι να καταλάβει την πολιτική ιδεολογία του φεμινισμού», έγραψε η lexandra Hedborg από τους Χριστιανοδημοκράτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κακιά λέξη»: Η Δανία είναι το λιγότερο φεμινιστικό μέρος για να ζεις

Πώς οι Ρώσοι βλέπουν το φεμινιστικό κίνημα: Τι δείχνει δημοσκόπηση

Tags:
επιχορήγηση, χρηματοδότηση, γυναίκες, ανήλικη, Σουηδία, κόμμα, φεμινισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK