01:58 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Σεισμός στην Αλβανία (48)
0 40
Βρείτε μας

Σταθερά και προσηλωμένα, οι άνδρες τις ΕΜΑΚ συνεχίζουν την αναζήτηση για επιζώντες ή νεκρούς στα ερείπια από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο Θουμάν.

Στο Sputnik μίλησε ο Αθανάσιος Μπαλάφας επικεφαλής ενός εκ των δύο κλιμακίων της ΕΜΑΚ που βρίσκονται στην Αλβανία.

Βρίσκεται στο Θουμάν ένα χωριό βορειοδυτικά των Τιράνων. Ο ίδιος ήταν επικεφαλής ενός εκ των δύο κλιμακίων της ΕΜΑΚ που βρίσκονται στην Αλβανία, αλλά σήμερα «τράβηξε» την άλλη ομάδα της ΕΜΑΚ (που ήρθε από τα Ιωάννινα) στο Θουμάν.

Ερωτηθείς για τη μετάβαση της ομάδας από το Δυρράχιο στο Θουμάν απαντά:

«Στο Δυρράχιο είναι περισσότερα τα προβλήματα, αλλά, πλέον, είναι αρκετές οι διασωστικές ομάδες εκεί. Ζητήσαμε ενίσχυση, γιατί το κομμάτι της δουλειάς μας εδώ, είναι αρκετά δύσκολο».

«Βρισκόμαστε στο Θουμάν σε μια μεγάλη κωμόπολη. Έχουν καταρρεύσει κάποια παλιά κτίρια, δύο εκ των οποίων είχαν μέσα εγκλωβισμένους. Το ένα το ανέλαβε η αλβανική υπηρεσία, με κάποιους συναδέλφους από το Κόσοβο, το άλλο κτίριο, με τους πολλούς εγκλωβισμένους, το αναλάβαμε εμείς, από την πρώτη ώρα που ήρθαμε (5 μ.μ. χθες το απόγευμα). Έχουμε απεγκλωβίσει, αυτή τη στιγμή, έναν ζωντανό και τέσσερις νεκρούς και συνεχίζουμε», προσθέτει.

Και τονίζει:

«Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Δεν σταματάνε καθόλου. Βρίσκονται σε διαρκή εξέλιξη, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν. Είμαστε σε ένα καταστροφικό περιβάλλον, κόβεται το ρεύμα συνεχώς. Ωστόσο, με τις αλβανικές υπηρεσίες συνεργαζόμαστε άψογα. Ο μόνος μας προβληματισμός και φόβος είναι οι μετασεισμοί και ότι δουλεύουμε σε ένα κτίριο, που είναι ιδιαίτερα επισφαλές για τη σταθερότητά του».

Ερωτηθείς για το πόσο χρόνο χρειάζονται ακόμα, επισήμανε ότι είναι πολύ παρακινδυνευμένο να κάνει κάποια εκτίμηση.

«Όσο προχωράμε εξετάζουμε κομμάτι κομμάτι το κτίριο και μπορεί να μας πάρει μισή ώρα να βγάλουμε κάποιον, μπορεί και 10 ώρες. Οπότε καταλαβαίνετε ότι ανάλογη είναι η καθυστέρηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σεισμός στην Αλβανία: Χιλιάδες σεισμόπληκτοι σε σκηνές - «Πού θα μείνουν τόσοι άστεγοι;»

Σεισμός στην Αλβανία: «Έμπρακτη η ανταπόκριση και παρουσία της Ελλάδας»

Θέμα:
Σεισμός στην Αλβανία (48)
Tags:
ΕΜΑΚ, σεισμός στην Αλβανία, Αλβανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK