05:54 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για «λανθασμένο μήνυμα στους διαδηλωτές» έκανε λόγο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ μετά τα νομοσχέδια που επικύρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πόλη.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ σχολίασε τα νομοσχέδια που επικύρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για την πόλη σχετικά με την εξαγωγή οπλισμού των ΗΠΑ στην τοπική αστυνομία και, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «αχρείαστη» πράξη.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ δήλωσε την Πέμπτη (28/11) ότι παρά το γεγονός ότι ένας από τους νόμους αναφέρεται στα «ανθρώπινα δικαιώματα» και στη «δημοκρατία», «ορισμένες από τις διατάξεις αφορούν στον έλεγχο των εξαγωγών και στην εφαρμογή των κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών στο Χονγκ Κονγκ».

Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε:

«Τα δύο νομοσχέδια θα στείλουν το λανθασμένο μήνυμα στους διαδηλωτές και δεν θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης στο Χονγκ Κονγκ».

Επίσης, στη σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται ότι η Ουάσινγκτον «έχει τεράστια οικονομικά συμφέροντα στο Χονγκ Κονγκ» και ότι «η κυβέρνηση ελπίζει πως οι ΗΠΑ θα υιοθετήσουν πραγματιστική συμπεριφορά» χωρίς να εμπλέκονται σε εσωτερικά ζητήματα.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ προς Κίνα: Θέλουμε συμφωνία για το εμπόριο, αλλά δεν θα παραβλέψουμε το Χονγκ Κονγκ

Tags:
διαδηλωτές, ΗΠΑ, Χονγκ Κονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK