11:48 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Να μπλοκάρει τη μετάδοση του ισπανόφωνου RT στη Βολιβία στις αρχές Δεκέμβρη σκοπεύει ο μεγαλύτερος ραδιοτηλεοπτικός φορέας στη χώρα.

Το RT  έκανε γνωστό ότι το κανάλι του που μεταδίδει στην ισπανική γλώσσα θα μπλοκαριστεί στη Βολιβία στις 2 Δεκεμβρίου, επικαλούμενο τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό φορέα της Λατινικής Αμερικής.

Το κανάλι σημείωσε ότι η εταιρεία Cotas, ένας μη κυβερνητικός πάροχος τηλεοπτικών υπηρεσιών, είχε στείλει ένα σχετικό προειδοποιητικό σημείωμα στο RT την Τετάρτη.

«Αυτή είναι μια απόφαση που ελήφθη από τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία μας υποχρέωσε να διακόψουμε τη μετάδοση του καναλιού», ανέφερε η δήλωση, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το RT σημείωσε ότι δεν ήταν σαφές εάν η απόφαση ελήφθη από τη διοίκηση της εταιρείας ή αν δέχτηκαν πίεση από την προσωρινή κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία μετά την παραίτηση του Προέδρου Έβο Μοράλες, στις αρχές του Νοέμβρη.

Ο Αβάρο Γκαρσία, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος υπό τον Μοράλες, μίλησε με το RT και εξέφρασε φόβους για αυξημένα μέτρα καταστολής.

«Δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης ή ελευθερία του τύπου στη χώρα, αλλά υπάρχει η δίωξη ορισμένων ηγετών, δολοφονίες, αλλά γι’ αυτά δεν υπάρχουν ένοχοι», δήλωσε ο Γκαρσία.

Το ισπανόφωνο RT «έφαγε μπλόκο» και στο Εκουαδόρ αφού η υπουργός Εσωτερικών Μαρία Πάουλα Ρόμο διαμαρτυρήθηκε για την κάλυψη των διαδηλώσεων κατά της λιτότητας στη χώρα.

Το κανάλι του RT στην ισπανική γλώσσα θα παραμείνει διαθέσιμο και δωρεάν μέσω διαδικτύου.

Tags:
μπλόκο, παραίτηση, Έβο Μοράλες, τηλεόραση, Βολιβία, RT
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK