08:52 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία που αφορά τα θαλάσσια σύνορα των χωρών ανεβάζοντας το θερμόμετρο της έντασης με την Ελλάδα.

Συνεχίζεται το τεταμένο κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας καθώς στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς, έρχεται να προστεθεί τουρκική Navtex που δεσμεύει περιοχή νότια της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου.

Σύμφωνα με τη σχετική οδηγία, προγραμματίζεται άσκηση για τις 2 Δεκεμβρίου, διάρκειας τεσσάρων ωρών νότια της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου.

Υπενθυμίζεται ότι Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία που αφορά τα θαλάσσια σύνορα των χωρών, καθώς και ζητήματα ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε του Τούρκο πρέσβη για εξηγήσεις σχολιάζοντας ότι «η υπογραφή μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης μνημονίου κατανόησης δεν μπορεί να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών».

Τελεσίγραφο έχει δοθεί και στη Λιβύη για εξηγήσεις αλλιώς ο πρέσβης της χώρας στην Αθήνα θα χαρακτηριστεί ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Tags:
Ρόδος, Navtex, Τουρκία, ελληνοτουρκικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK