08:04 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γερμανία δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις ασύλου κάθε χρόνο, ενώ περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εισέλθει στη χώρα από το 2010, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.

Η Γερμανία δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις ασύλου κάθε χρόνο, ενώ περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εισέλθει στη χώρα από το 2010, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.

Χιλιάδες αιτούντες άσυλο έχουν επιστρέψει πολλές φορές στη Γερμανία μετά την απέλασή τους, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Welt επικαλούμενη στοιχεία της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό.

Συνολικά 28.283 άτομα που έφτασαν στη Γερμανία από το 2012 με αιτήσεις για παροχή ασύλου αλλά στη συνέχεια έφυγαν σε εθελοντική βάση ή κατόπιν απέλασης, έχουν κάνει τουλάχιστον μία προσπάθεια να παραμείνουν στη χώρα μέσω των διαδικασιών ασύλου, αναφέρει το έντυπο επικαλούμενο επίσημα στοιχεία και την απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτηση του Μάρτιν Ζίχερτ από το AfD. Η πλειονότητα, 22.050 έκαναν αίτηση ασύλου στη Γερμανία δεύτερη φορά, ενώ 4.916 έκαναν και τρίτη προσπάθεια.

Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι για περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο που μένουν προσωρινά στη χώρα ήταν η τέταρτη αίτηση, ενώ για 294 ήταν η πέμπτη ή η έκτη φορά που έκαναν αίτηση.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι δεν είναι σαφές αν εκείνου που έφτασαν στη Γερμανία από το 2012 και μετά έφυγαν ήταν λόγω απέλασης ή εθελοντικά, φοβούμενοι την απέλαση, ωστόσο σημειώνεται ότι ακόμα και εκείνοι που απελάθηκα και έλαβαν περιορισμούς εισόδου φυλακίστηκαν για λίγους μήνες μετά την επιστροφή τους, ενώ σπάνιες είναι οι μεγάλες ποινές φυλάκισης. Τα στοιχεία αυτά αφορούν μόνο μετανάστες που αναζητούν άσυλο και δεν αντιπροσωπεύουν απελάσεις εκείνων που έρχονται στη Γερμανία με βίζες οικογενειακές ή εργασίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις ασύλου υποβάλλονται κάθε χρόνο στη Γερμανία. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, 1,78 εκατ. άνθρωποι έφτασαν στη χώρα αναζητώντας άσυλο τα τελευταία οχτώ χρόνια. Το 2019, υποβλήθηκαν 3.243 νέες αιτήσεις από ανθρώπους που δεν είχε εγκριθεί η προηγούμενη αίτησή τους και επέστρεψαν στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης η Γερμανία έχει δεχτεί πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Αρκετοί έχουν επικρίνει τη μεταναστευτική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ.

Tags:
αιτούντες άσυλο, μεταναστευτικό, μετανάστευση, μετανάστες, μετανάστης, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK