12:07 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πρόσφατα, τα social media πλημμύρισαν από φωτογραφίες και βίντεο κοριτσιών με παράξενα χείλια. Τα επονομαζόμενα «devil's lips» (χείλια του διαβόλου) ή «octopus lips» (χείλια χταπόδι).

Είναι όμως αυτές οι εικόνες αληθινές ή πρόκειται για αποτέλεσμα μοντάζ; Μιλώντας με τον πλαστικό χειρουργό, Τιγκράν Αλεξανιάν, μάθαμε ότι με τη χρήση υαλουρονικού οξέος είναι δυνατόν κάποιος ν’ αποκτήσει τέτοια χείλια, αν και σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για παραποιημένες φωτογραφίες.

«Είναι εφικτό, αλλά είναι απαραίτητο; Αυτό είναι το ερώτημα. Οι άνθρωποι πλέον δεν ξέρουν πώς να ξεχωρίσουν στο πλήθος κι αρχίζουν να κάνουν αυτές τις αισθητικές παρεμβάσεις για να τραβήξουν την προσοχή», σχολιάζει ο πλαστικός χειρουργός.

Σύμφωνα με τον Αλεξανιάν, πρόκειται για μια ακόμη «μόδα για ανεγκέφαλους ανθρώπους», που γρήγορα κι αυτή θα ξεχαστεί, αλλά ο γιατρός προειδοποιεί για τις συνέπειες.

«Η διαδικασία δεν είναι πλήρως αναστρέψιμη. Θα ήθελα να προειδοποιήσω όλους όσοι σκέφτονται να το κάνουν ότι δεν είναι πάντοτε δυνατό να επιστρέψουν 100%. Οι άνθρωποι που κάνουν τέτοιες επεμβάσεις, συχνά θέλουν να επιστρέψουν στην πρότερη κατάστασή τους», αναφέρει ο Αλεξανιάν.

«Σήμερα θέλουν το ένα πράγμα κι αύριο άλλο. Δεν γνωρίζουμε τι πιθανές ψυχικές νόσους μπορεί να έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν θα πρέπει να κάνουμε όλα όσα θέλουν. Είναι πολύ σημαντικό, ο γιατρός να προσεγγίζει την κατάσταση σωστά, τους ψυχολογικούς παράγοντες και τι κρύβεται από πίσω», κατέληξε ο πλαστικός χειρουργός, μιλώντας στο Sputnik.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βγαλμένα από ταινία Alien: Τα πιο παράξενα σοβιετικά πυροβόλα όπλα - Βίντεο

Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν απολιθώματα γιγάντιου ψαριού - Φωτογραφία

Tags:
χείλη, πλαστικός χειρούργος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK