09:03 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πολιτική θύελλα έχει ξεσηκωθεί στη Μάλτα, με τον πρωθυπουργό της, να ανακοινώνει ότι μέχρι τις 12 Ιανουαρίου θα έχει παραιτηθεί. Η δολοφονία δημοσιογράφου έχει πυροδοτήσει το κλίμα στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτα Τζόζεφ Μουσκάτ, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποφάσισε να παραιτηθεί εν μέσω της πολιτικής ταραχής που έχει προκαλέσει η θάνατος του ερευνητικής δημοσιογράφου  Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια.

«Ξεκινάμε τη διαδικασία για την εκλογή νέου πρωθυπουργού ο οποίος θα συνεχίσει το έργο αυτής της έρευνας, ανέφερε ο Μουσκάτ, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας δήλωσε ότι θα ηγηθεί του Εργατικού Κόμματος μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα The Time.

Η ανακοίνωση αυτή ήταν η τελευταία εξέλιξη στη πολιτική κρίση που εγείρεται στην Μάλτα, όσο η έρευνα για την έκρηξη στο αμάξι της δημοσιογράφου συνεχίζεται.

Μέχρι τον προηγούμενο μήνα, ο Μουσκάτ έλεγε στους δημοσιογράφους ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Μία μέρα πριν , ο επιχειρηματίας Γιόργκεν Φένεχ, κατηγορήθηκε για μία σειρά από εγκλήματα. Είχε συλληφθεί στις 20 Νοεμβρίου, όταν επιχείρησε να αποδράσει από τη χώρα με γιοτ.

 Η δημοσιογράφος είχε δημοσιοποιήσει ότι ο προσωπάρχης και ο υπουργός Τουρισμού είχαν μυστικές εταιρείες στον Παναμά. Επίσης, είχε αποκαλύψει πώς μια άλλη εταιρεία, η «17 Black» χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για να κατευθύνει χρήματα προς τις δύο εταιρείες.

Tags:
παραίτηση, πολιτική, κρίση, πρωθυπουργός, δολοφονία, δημοσιογράφος, Μάλτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK