ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κυρώσεις σε αμερικανικές ΜΚΟ επιβάλλει η Κίνα αντιδρώντας έτσι σε νομοσχέδιο των ΗΠΑ που απαγορεύει την εξαγωγή όπλων στην αστυνομία του Χονγκ Κονγκ.

Η Κίνα επιβάλλει κυρώσεις εναντίον αρκετών αμερικανικών ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένου του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) σε αντίποινα για το αμερικανικό νομοσχέδιο που απαγορεύει την εξαγωγή όπλων ελέγχου πλήθους στην αστυνομία του Χονγκ Κονγκ και για την υποστήριξη των διαδηλωτών στην πόλη, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, τη Δευτέρα.

Εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στο σχετικό αμερικανικό νομοσχέδιο τονίζοντας ότι αγνοήθηκε η διαμαρτυρία της Κίνας.

«Αυτό είναι μια σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των βασικών αρχών των διεθνών σχέσεων, καθώς και παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Το Πεκίνο έχει ήδη υποβάλει διαμαρτυρία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα. Αυτή τη φορά, η Κίνα αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε αρκετές αμερικανικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Freedom House», τόνισε η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.

Το υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Κίνα είχε αναστείλει την επανεξέταση αιτήματος για αφίξεις αμερικανικών πλοίων και αεροσκαφών στην επικράτεια. Ερωτηθείσα πότε το Πεκίνο θα εκκινήσει εκ νέου την επανεξέταση, η εκπρόσωπος απάντησε ότι αυτό «θα εξαρτηθεί από τα περαιτέρω βήματα από τις ΗΠΑ».

Την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τον επίμαχο νόμο και ένα ακόμη νομοθέτημα που απαγορεύει τις αμερικανικές εξαγωγές συγκεκριμένου αστυνομικού εξοπλισμού στο Χονγκ Κονγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αμερικανικά νομοσχέδια για το Χονγκ Κονγκ: Η Κίνα κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ

Η Κίνα απειλεί με «αυστηρά αντίμετρα» τις ΗΠΑ μετά την επικύρωση των νομοσχεδίων για το Χονγκ Κονγκ

Κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ: Τα νομοσχέδια του Τραμπ στέλνουν λανθασμένο μήνυμα στους διαδηλωτές

Tags:
Χονγκ Κονγκ, ΗΠΑ, ΜΚΟ, Human Rights Watch, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK