ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αν και έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια, λίγα έχουν γίνει γνωστά για το πώς πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης και το πρόσωπο που αναμφίβολα διευκόλυνε τη διάλυση της, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, πρωταγωνίστησε στη διαφήμιση της Pizza Hut το 1997.

Στο πρόσωπο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος τότε θεωρείτο δημοφιλής στη Δύση, η Pizza Hut βρήκε το πρόσωπο που θα μετέφερε «μια ιδέα που θα ταξίδευε σε όλες τις ηπείρους», ανέφεραν πηγές που συμμετείχαν στο διαφημιστικό, τις οποίες επικαλείται το περιοδικό Foreign Policy.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία, η οποία επέκτεινε τότε το δίκτυό της στη Ρωσία, επέλεξε να αγνοήσει τη χαμηλή δημοτικότητα του σοβιετικού ηγέτη στη Ρωσία.

Ο ίδιος ο Γκορμπατσόφ φέρεται να ήταν διστακτικός στο να συμμετάσχει στο εγχείρημα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy, η σύζυγός του έπαιξε ρόλο στον δισταγμό του, καθώς ανησυχούσε ότι η συμμετοχή στην προώθηση μιας αλυσίδας εστιατορίων από τη Δύση, θα έβλαπτε περαιτέρω την εικόνα του Γκορμπατσόφ.

Αλλά τελικά ο πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης συμφώνησε, αν και όχι χωρίς όρους, σύμφωνα με το περιοδικό. Είχε τον τελευταίο λόγο στο σενάριο της διαφήμισης και δεν θα έτρωγε ο ίδιος πίτσα, ισχυριζόμενος ότι θα ήταν ακατάλληλο ως πρώην ηγέτης.

Η Pizza Hut απογοητεύτηκε από αυτή την απόφαση, αλλά κατόρθωσε να κάνει έναν συμβιβασμό - η εγγονή του, η Αναστάσια Βιργκανσκάγια, έφαγε πίτσα στο διαφημιστικό. Σύμφωνα, δε, με τον επικεφαλής της διαφημιστικής εταιρείας BBDO Τεντ Σάιν, ο Γκορμπατσόφ δεν απέρριψε την προσφορά να δοκιμάσει πίτσα πίσω από τις κάμερες.

Σύμφωνα με τον Σκοτ Χίλμπινγκ, υπεύθυνο διαφήμισης της Pizza Hut, ο Γκορμπατσόφ προκάλεσε τη συμμετοχή του στην εκστρατεία λέγοντας ότι «η πίτσα είναι για όλους». Αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο κίνητρο - ο Γκορμπατσόφ ομολόγησε ότι χρειαζόταν επίσης τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Γκορμπατσόφ.

Ενώ το ποσό που καταβλήθηκε δεν έχει αποκαλυφθεί, το Foreign Policy εκτιμά ότι πρόκειται για τουλάχιστον επταψήφιο σε σημερινά δολάρια, ενώ ο προϋπολογισμός για την κινηματογράφηση γενικά εκτιμάται σε «λίγα εκατομμύρια δολάρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πούτιν: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αποκάλυψε τον υπεύθυνο για την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης

Tags:
Ρωσία, Σοβιετική Ένωση, διαφήμιση, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, πίτσα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK