07:06 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας ανακοίνωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας βρίσκεται στα σκαριά, αλλά δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθεί, δήλωσε η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελυάν Κόνγουεϊ σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

«Βρίσκεται στα χαρτιά», δήλωσε η Κόνγουεϊ όταν ρωτήθηκε αν μια συμφωνία ήταν ακόμη πιθανή φέτος για την αντιμετώπιση ορισμένων εμπορικών διαφορών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Η Κόνγουεϊ πρόσθεσε ότι η εμπορική συμφωνία πρώτης φάσης θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την Κίνα.

Πρόσθεσε δε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα θέσει τεχνητά χρονοδιαγράμματα για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

Η μεταφορά τεχνολογίας και η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας είναι μερικά από τα βασικά ζητήματα που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης κατά την πρώτη φάση της συμφωνίας.

Τον Οκτώβριο, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι και οι δύο πλευρές είχαν φθάσει στην «ουσιαστική φάση μιας συμφωνίας», η οποία αναμενόταν να ολοκληρωθεί στο εγγύς μέλλον.

Ωστόσο, μετά την ακύρωση της συνόδου κορυφής APEC στη Χιλή, όπου ο Τραμπ θα συναντώταν με τον Κινέζο ομόλογό του για να υπογράψει την εμπορική συμφωνία, οι δύο πλευρές φαίνεται να αγωνίζονται να ολοκληρώσουν αυτή τη νέα συμφωνία «πρώτης φάσης».

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχουν ριχτεί σε έναν εμπορικό πόλεμο εδώ και πάνω ένα χρόνο πέρα με τον Τραμπ  να κατηγορεί την Κίνα για μη-ανταγωνιστική συμπεριφορά.

 

 

Tags:
Λευκός Οίκος, συμφωνία, Κίνα, ΗΠΑ, Εμπορικός πόλεμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK