07:57 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Σεισμός στην Αλβανία (48)
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, καταδαφιστέα έχουν κριθεί 20 κτίσματα, ενώ μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον 3.822 κατοικίες και 461 πολυκατοικίες.

Διστάζουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι του Δυρραχίου προτού λάβουν επιβεβαίωση από τις αρχές ότι τα κτίσματα είναι ασφαλή μετά τον φονικό σεισμό στην Αλβανία.

Σε οδοιπορικό του Reuters καταγράφονται τούβλα και σοβάδες πεσμένα σε σκάλες σε μία πολυκατοικία, τοίχους που χάσκουν ανοιχτοί ή έχουν καταρρεύσει αποκαλύπτοντας τα εσωτερικά δωμάτια.

Τούβλα υπήρχαν πεσμένα και πάνω σε κρεβάτια, ενώ σαλόνι σε διαμέρισμα στην πρόσοψη της πολυκατοικίας δεν έχει πλέον εξωτερικό τοίχο με αποτέλεσμα να φαίνεται το εσωτερικό του από τον δρόμο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Από τον φονικό σεισμό που χτύπησε την Αλβανία, 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ προσωρινά καταλύματα έχουν βρει 6.300 άνθρωποι που έμειναν άστεγοι.

Πλέον η κυβέρνηση του Έντι Ράμα καλείται να συντονίσει τους ελέγχους της ασφάλειας των σεισμόπληκτων κτιρίων και την ανοικοδόμηση των σπιτιών. Για το έργο αυτό απασχολούνται περίπου 70 ειδικοί, ανάμεσά τους 50 ξένοι.

Κάτοικοι που φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών ή φίλων ή ζουν ακόμη και μέσα στα αυτοκίνητά τους επιστρέφουν διαρκώς στα διαμερίσματά τους, για να προστατεύσουν από κλοπές ή να πάρουν από εκεί υπάρχοντά τους, καθώς οι εκατοντάδες μετασεισμικές δονήσεις εντείνουν την ανησυχία τους αλλά και την κατάσταση των κτιρίων.

Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον 3.822 κατοικίες και 461 πολυκατοικίες, ενώ μη κατοικήσιμα, κατεδαφιστέα έχουν κριθεί 20 κτίσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

«Γιατροί του Κόσμου» στο Sputnik: Πολλοί οι τραυματίες, μεγάλες οι ελλείψεις σε φάρμακα στην Αλβανία

Το «ευχαριστώ» του Ράμα: Θαύμασα τους Έλληνες διασώστες - Ελπίζω να σας μοιάσουμε

Δεν άντεξε η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας: Δάκρυσε ανακοινώνοντας τα ονόματα των νεκρών

Θέμα:
Σεισμός στην Αλβανία (48)
Tags:
πληγέντες, άστεγοι, κτίριο, Αλβανία, σεισμός στην Αλβανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK