08:58 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Από τις αρχές της χρονιάς, οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας προκειμένου να αναγκάσουν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να παραιτηθεί με τις κυρώσεις να θέτουν στο στόχαστρο κυρίως το εμπόριο πετρελαίου.

Οι ΗΠΑ επέβαλλαν κυρώσεις στη Βενεζουέλα και συγκεκριμένα σε έξι πετρελαιοφόρα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει ακόμη το υπουργείο τα τάνκερ που δέχτηκαν τις κυρώσεις είχαν παραδώσει πετρελαϊκά προϊόντα στην Κούβα.

«Η Κούβα και το πρώην καθεστώς Μαδούρο συνεχίζουν να προσπαθούν να παρακάμψουν τις κυρώσεις αλλάζοντας τα ονόματα των πλοίων και διευκολύνοντας τη μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Κούβα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τζάστιν Μουζίνιτ και πρόσθεσε: «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού της Βενεζουέλας».

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Corporacion Panamericana της Κούβας για τη δραστηριότητά της στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας.

Η κυβέρνηση Τραμπ πιέζει την Κούβα για την υποστήριξή της προς τη Βενεζουέλα και τον πρόεδρό της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει αρκετές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας από τις αρχές του 2019 με την Ουάσιγκτον επιδιώκει να αναγκάσει τον πρόεδρο Μαδούρο να παραιτηθεί.

Tags:
Νικολάς Μαδούρο, ΗΠΑ, εμπόριο, Πετρέλαιο, Βενεζουέλα, κυρώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK