22:46 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ (28)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως το ότι το ΝΑΤΟ πλησιάζει τα σύνορα της χώρας αποτελεί απειλή, καθώς η συμμαχία συνεχίζει να ενισχύει τη στρατιωτική δύναμη και αποκαλεί τη Μόσχα απειλή.

Μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα την άμυνα την Τρίτη, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ο ξεπερασμένος τρόπος σκέψης του ΝΑΤΟ «που επικεντρώνεται στο σύμφωνα» δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως «καλό εργαλείο για την λήψη αποτελεσματικών αποφάσεων» στον σημερινό κόσμο.

Ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε και τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λονδίνο, όπου τα μέλη του μπλοκ συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τα 70 χρόνια του.

«Σήμερα πρέπει να σκεφτούμε το γεγονός ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η ανάπτυξη της στρατιωτικής του υποδομής κοντά στα σύνορά μας είναι μία από τις πιθανές απειλές για την ασφάλεια της χώρας μας», δήλωσε.

Ο Ρώσος ηγέτης είπε ακόμη ότι η συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. δεν σταμάτησε να εισάγει νέα κράτη-μέλη ακόμη και μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου με τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

«Όπως γνωρίζουμε, η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει πια, ούτε και το στρατιωτικό μπλοκ του Συμφώνου της Βαρσοβίας, το οποίο δημιουργήθηκε ως απάντηση στη δημιουργία του ΝΑΤΟ. Όμως, το ΝΑΤΟ όχι μόνο συνεχίζει να υπάρχει, αλλά συνεχίζει να αναπτύσσεται», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα, όπως και στο παρελθόν, είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ για την επίλυση «πραγματικών προκλήσεων», όπως η τρομοκρατία, οι ένοπλες συγκρούσεις και η διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής.

Το μπλοκ έχει εντάξει 13 νέα μέλη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, μερικά από τα οποία είναι πρώην σοσιαλιστικά κράτη.

Η Μόσχα αντιτάχθηκε σθεναρά σε αυτήν την κίνηση από τη δεκαετία του 1990, επιμένοντας ότι η επέκταση της συμμαχίας υπονομεύει την ασφάλειά της και δημιουργεί ένταση στην Ευρώπη.

Θέμα:
Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ (28)
Tags:
συνομιλία, σύνορα, ΝΑΤΟ, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK