18:46 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προχώρησε στην απέλαση δύο υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο για φερόμενη εμπλοκή σε δολοφονία Γεωργιανού.

Η Γερμανία απέλασε δύο υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο για τη φερόμενη εμπλοκή τους σε υπόθεση δολοφονίας ενός Γεωργιανού πολίτη, όπως μετέδωσε το Der Spiegel.

Ο Γεωργιανός Ζελιμκάν Κανγκοσβίλι πυροβολήθηκε στο Βερολίνο στα τέλη Αυγούστου. Το Βερολίνο θεωρεί ότι οι Ρώσοι που απελάθηκαν μπορεί να σχετίζονται με το περιστατικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο Ρώσοι υπάλληλοι έχουν κηρυχθεί «personae non gratae», δηλαδή ανεπιθύμητα πρόσωπα, για την υπόθεση δολοφονίας του Γεωργιανού.

Το γραφείο της γενικής εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή «κρατικών οργανισμών της Ρωσίας ή της Τσετσενίας» στη δολοφονία του Γεωργιανού.

Διάφορα γερμανικά ΜΜΕ έχουν μεταδώσει ότι η γενική εισαγγελία υποπτεύεται πως ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν διατάξει τη δολοφονία του πρώην Τσετσένου στρατιωτικού διοικητή. Το Κρεμλίνο έχει χαρακτηρίσει αβάσιμους τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ο Κανγκοσβίλι ήταν διοικητής μιας τσετσενικής μονάδας που πολέμησε εναντίον ρωσικών στρατευμάτων κατά τον Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε: «Γερμανικά ΜΜΕ έχουν δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει (εμπλοκή της Ρωσίας)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Βολιβία θα απελάσει όλους τους διπλωμάτες της Βενεζουέλας

Η Γερμανία απέλασε Λιβανέζο εγκληματία για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά

Tags:
Ρωσία, απέλαση ρώσων διπλωματών, απέλαση, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK