01:23 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η διήμερη Σύνοδος του ΝΑΤΟ που σηματοδοτεί την επέτειο 70 ετών από την ίδρυση της Συμμαχίας χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής από τις διαφορές μεταξύ των μελών, ενώ στην ατζέντα υπάρχουν θέματα όπως οι αμυντικές δαπάνες, η κυβερνοασφάλεια και οι εξωτερικές απειλές.

Η πλειονότητα των Γερμανών είναι υπέρ της μείωσης της εξάρτησης από τις ΗΠΑ και σφυρηλάτησης στενότερων δεσμών με τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov για λογαριασμό το γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 55% των Γερμανών πιστεύει ότι τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να προστατεύσουν τον εαυτό τους από μία επίθεση χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ.

Επιπλέον, η πλειονότητα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ πρέπει μερικώς (23%) ή εντελώς (26%) να απομακρύνουν τους 30.000 στρατιώτες τους από τη Γερμανία.

Για τις σχέσεις με Ρωσία

Στο ζήτημα της αλληλεπίδρασης του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, το 54% δηλώνει ότι η Συμμαχία θα πρέπει να εργαστεί στενότερα με τη χώρα και όχι να βασίζεται στην αποτροπή της. Το 54% πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ παραμένει αναγκαίος οργανισμός.

Στο μεταξύ, το 37% τάσσονται υπέρ της άρσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας σχετικά με τη διένεξη με την Ουκρανία για τη χερσόνησο της Κριμαίας, ενώ το 34% τάσσεται κατά της άρσης των σχετικών κυρώσεων.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό αμυντικών δαπανών της Γερμανίας που βρίσκεται στο 1,4% του ΑΕΠ, το 42% των Γερμανών διαφωνεί με την ιδέα της αύξησης, ενώ το 36% συμφωνεί. Σύμφωνα με το DPA, στην έρευνα πήραν μέρος 2.049 άτομα, ενώ η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι ΗΠΑ αναμένουν όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ έως το 2024

Tags:
αμυντικές δαπάνες, δημοσκόπηση, Ρωσία, ΗΠΑ, Γερμανία, Σύνοδος ΝΑΤΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK