ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ανάγκη να ελαττωθεί η κατανάλωση κρέατος από άντρες και αγόρια θέλησε να επισημάνει η Εθνική Υπηρεσία Τροφίμων στη Σουηδία με έναν... άστοχο τρόπο και προκάλεσε «πόλεμο» στο Twitter.

Προτροπή σε αγόρια και άντρες στη Σουηδία, ούτως ώστε να καταναλώνουν λιγότερο κρέας, θέλησε να κάνει η Εθνική Υπηρεσία Τροφίμων της χώρας, προκάλεσε όμως χαμό στο Twitter, με μία ανάρτηση στην οποία έγραφε πως «δεν χρειάζεται να τρώνε κρέας για να είναι αρρενωποί».

«Οι άντρες και τα αγόρια τρώνε το περισσότερο κρέας, κάτι που δεν είναι καλό ούτε για την υγεία τους, ούτε για το περιβάλλον. Πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση με το κρέας; Δεν χρειάζεται να τρώτε πολλά κρέατα για να είστε αρρενωποί ή να χτίσετε μυς», είπε ο Εθνικός Οργανισμός Τροφίμων στο Twitter.

​Ωστόσο, πολλοί ερμήνευσαν την έκκληση του κυβερνητικού οργανισμού να «αμφισβητήσει την νόρμα με το κρέας» ως απαράδεκτη και δήθεν ακτιβιστική.

Μάλιστα, αυτή η συζήτηση πήρε τέτοιες εκτάσεις που ασχολήθηκαν μέχρι και πολιτικοί κύκλοι της χώρας.

​«Τι είναι αυτή η ανοησία; Το σουηδικό κρέας δεν είναι ούτε ανθυγιεινό, ούτε κακό για το περιβάλλον. Γιατί πρέπει να πληρώνουμε κρατικούς φορείς να μας λένε τέτοια; Στοχεύουν στα παιδιά με τα χρήματα των γονιών τους», σχολίασε ο Edward Nordén του Κόμματος του Συνασπισμού των Πολιτών.

​«Αν ήμουν πρωθυπουργός, όποιος έγραψε αυτό το tweet θα είχε φύγει. Εναλλακτικά, ολόκληρη η επιτροπή. Φορολογούμαι, τι κάνετε τα χρήματά μου;» έγραψε ο ιδρυτής του Pirate Party, Rick Falkvinge.

Η Εθνική Υπηρεσία Τροφίμων αργότερα με νέο tweet εξήγησε, ότι δεν παροτρύνει όλους τους ανθρώπους να γίνουν vegan δηλώνοντας πως:

«Τα ζώα που βόσκουν σε φυσικούς βοσκότοπους είναι απαραίτητα. Αλλά δεν χρειάζεται να τρώτε κρέας για να φτιάξετε μυς, υπάρχουν πολλοί επιτυχημένοι αθλητές που είναι χορτοφάγοι», έγραψε η υπηρεσία.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας έχουν κάνει εκστρατείες κατά της κατανάλωσης κρέατος, κάτι που ενισχύθηκε και από την δράση της ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ που ομολόγησε ότι σταμάτησε να καταναλώνει κρέας και έπεισε τους γονείς της να υιοθετήσουν μια φυτική διατροφή, επικαλούμενη τη λεγόμενη «περιβαλλοντική ενοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιστήμονες έφτιαξαν τεχνητό κρέας στο εργαστήριο - Βίντεο

Έχει λιοντάρι για κατοικίδιο που τρώει 7 κιλά κρέας στην καθισιά του - Βίντεο

Tags:
βίγκαν, Γκρέτα Τούνμπεργκ, κρέας, Σουηδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK