06:28 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας στους τρεις Βρετανούς θεωρούν ότι οι ΗΠΑ συνιστούν απειλή για την παγκόσμια ειρήνη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχεδόν ένας στους τρεις Βρετανούς πολίτες θεωρούν τις ΗΠΑ απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη συμβουλευτική επιτροπή για τη Βρετανική Ομάδα Εξωτερικής Πολιτικής (BFPG), ένα ανεξάρτητο think tank.

Στο ερώτημα ποιο κράτος συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή, οι απαντήσεις των Βρετανών διαμόρφωσαν την εξής πεντάδα χωρών: Ρωσία (57%), Βόρεια Κορέα (40%), Κίνα (37%) το Ιράν (35%) και ΗΠΑ (35%).

Αν και οι απαντήσεις για τις τέσσερις πρώτες χώρες στην πεντάδα δεν προκαλούν έκπληξη με δεδομένη τη σειρά δημοσιευμάτων που κατηγορούν με αβάσιμους ισχυρισμούς τη Ρωσία για την επίθεση στο Σάλσμπερι, καθώς και των εχθρικών πολιτικών των ΗΠΑ έναντι των αντιπάλων τους στην Ασία, οι ερευνητές ομολόγησαν ότι οι ανησυχίες για τις ΗΠΑ ήταν «το πιο εντυπωσιακό» εύρημα.

«Η αυξανόμενη αντιπάθεια για τις ΗΠΑ αντικατοπτρίζει τις όλο και περισσότερο διπολικές ταυτότητες που προέκυψαν μετά το δημοψήφισμα για την ΕΕ του 2016, ενώ οι πολιτικοί ηγέτες παρουσιάζουν ως (παιχνίδι) μηδενικού αθροίσματος την επιλογή για ένα μέλλον ευθυγραμμισμένο είτε με την Αμερική είτε με την ΕΕ», δήλωσε η διευθύντρια της BFPG, Σοφία Γκάστον, στη Sydney Morning Herald.

«Η “ειδική σχέση” έχει αντέξει τους ταραχώδεις καιρούς και υπάρχει κάθε δυνατότητα να βρει ένα μονοπάτι σε αυτά τα δύσκολα χρόνια», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα δημοσιεύτηκε την Τρίτη, ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο Λονδίνο για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Περιορισμό της εξάρτησής τους από τις ΗΠΑ θέλουν οι Γερμανοί, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Tags:
ειρήνη, Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανία, Μεγάλη Βρετανία, Αγγλία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK