18:24 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αιχμηρή απάντηση -μέσω Twitter- έδωσε η Μελάνια Τραμπ στην καθηγήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, Πάμελα Κάρλαν, η οποία αναφέρθηκε στον γιο της, Μπάρον, στο πλαίσιο της κατάθεσής της στην αμερικανική Βουλή για τη διαδικασία αποπομπής του Προέδρου των ΗΠΑ.

Η Μελάνια Τραμπ, με ανάρτησή της στο Twitter, τα έβαλε με την καθηγήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, Πάμελα Κάρλαν, επειδή αναφέρθηκε στον γιο της, Μπάρον, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στη διαδικασία αποπομπής του Αμερικανού Προέδρου.

Συγκεκριμένα, η Μελάνια Τραμπ έγραψε -μεταξύ άλλων- στο Twitter το απόγευμα της Τετάρτης (04/12):

«Πάμελα Κάρλαν, θα πρέπει να ντρέπεσαι για το πολύ θυμωμένο και προφανώς μεροληπτικό δημόσιο εκμαυλισμό και για το ότι χρησιμοποιείτε ένα παιδί για να το κάνετε».

​Όλα άρχισαν όταν η Πάμελα Κάρλαν, η τρεις από τους τέσσερις συνταγματολόγους που επελέγησαν από τους Δημοκρατικούς, κατέθεσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων πως ο Ντόναλντ Τραμπ διέπραξε αδικήματα [που δικαιολογούν] την αποπομπή.

Ειδικότερα, η Κάρλαν είπε, σύμφωνα με το «The Hill»:

«Οι βασιλιάδες δεν μπορούσαν να κάνουν λάθος επειδή ο λόγος του βασιλιά ήταν νόμος, αλλά σε αντίθεση με όσα λέει ο Πρόεδρος Τραμπ, το Άρθρο ΙΙ δεν του δίνει τη δυνατότητα να κάνει ό,τι θέλει [...] Το Σύνταγμα λέει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν τίτλοι ευγενείας, ενώ ο Πρόεδρος μπορεί να ονομάσει τον γιο του Μπάρον, δεν μπορεί να τον κάνει βαρόνο».

Ο Μπάρον είναι ο νεότερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ και το μοναδικό παιδί του με τη Μελάνια.

Η υπεύθυνη Τύπου της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Κέιλι Μακ Ενάνι, σχολίασε -ανάμεσα σε άλλα- σχετικά με την κατάθεση της Πάμελα Κάρλαν:

«Η Πάμελα Κάρλαν σκέφτηκε ότι ήταν έξυπνη και θα γελούσε, αλλά αντιθέτως ενίσχυσε σε όλους τους Αμερικανούς [το] ότι οι Δημοκρατικοί δεν έχουν όρια όταν πρόκειται για το μίσος τους για όλα όσα σχετίζονται με τον Πρόεδρο Τραμπ». 

Υπενθυμίζεται ότι η -ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς- Βουλή των Αντιπροσώπων έχει αρχίσει διαδικασία αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ, με αιτία την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον περασμένο Ιούλιο, και στην οποία φέρεται να ζήτησε την εισαγγελική διερεύνηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του Τζο Μπάιντεν στην ευρωπαϊκή χώρα.

Τις επόμενες ημέρες, η Δικαστική Επιτροπή αναμένεται να καταρτίσει άρθρα αποπομπής για μια τελική ψηφοφορία από το Σώμα, η οποία θα μπορούσε να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα.

Μια ψηφοφορία για την αποπομπή θα ακολουθηθεί από μια δίκη στην -υπό τη ρεπουμπλικανική ηγεσία- Γερουσία και απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων για να απομακρύνει τον Τραμπ από το αξίωμα.

Διαβάστε ακόμα:

Οι γλωσσικές... ικανότητες της Μελάνια Τραμπ

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK