16:00 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ (28)
0 0 0
Βρείτε μας

Η διήμερη σύνοδος του ΝΑΤΟ διεξήχθη στο Λονδίνο με θέμα «Δεσμεύσεις ΝΑΤΟ: Καινοτομία της Συμμαχίας» σηματοδοτώντας την 70η επέτειο από την ίδρυσή του.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε μετά την 26η συνάντηση των υπουργών του ΟΑΣΕ στην Μπρατισλάβα ότι το ΝΑΤΟ θέλει να κυριαρχήσει όχι μόνο στην ευρωατλαντική περιοχή αλλά και στη Μέση Ανατολή.

«Το ΝΑΤΟ συνεχίζει την απερίσκεπτη επέκτασκή του, η στρατιωτική ανάπτυξη της συμμαχίας κινείται γρήγορα στα ανατολικά, κοντά στα ρωσικά σύνορα. Υπάρχει μόνιμη υποκίνηση έντασης, κατηγορίες για επιθετικές προθέσεις της Ρωσίας. Όλα αυτά γίνονται εν μέσω αύξησης ρεκόρ των αμυντικών δαπανών – απόφαση που υιοθετήθηκε κατά την πρόσφατη σύνοδο στο Λονδίνο» ανέφερε ο Λαβρόφ.

«Τα γεγονότα που βλέπουμε μας δείχνει μία ξεκάθαρη κατάσταση: το ΝΑΤΟ θέλει να κυριαρχήσει τόσο στην ευρωατλαντική και – αν κοιτάξουμε τα βήματα του ΝΑΤΟ σε άλλες περιοχές του κόσμου, συγκεκριμένα στη Μέση Ανατολή- στη Μέση Ανατολή» ανέφερε.

Επιπλέον ανέφερε ότι η Ρωσία έχει απάντηση για όλες τις απειλές του ΝΑΤΟ και θα εξασφαλίσει την ασφάλειά της χωρίς να μπει σε μία κούρσα όπλων.

«Έχουμε απάντηση για όλες αυτές τις απειλές που το ΝΑΤΟ αυξάνει όταν κατονομάζει τη Ρωσία και την Κίνα ως στόχους αυτών των απειλών. Γνωρίζουμε πώς μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτές και να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας χωρίς να μπούμε σε κούρσα όπλων» τόνισε.

Στο κοινό τους ανακοινωθέν μετά τη Σύνοδο στο Λονδίνο τα μέλη του ΝΑΤΟ επαναβεβαίωσαν την δέσμευση για αύξηση των αμυντικών δαπανών και αξιολόγησαν «τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας» και «την τρομοκρατία σε κάθε μορφή και εκδήλωση» ως απειλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΝΑΤΟ: «Το μεγάλο μας τσίρκο» στις τελευταίες παραστάσεις του

Έρευνα: Υπέρ της «μείωσης της εξάρτησης» από τις ΗΠΑ οι Γερμανοί

Θέμα:
Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ (28)
Tags:
Σεργκέι Λαβρόφ, Σύνοδος ΝΑΤΟ, ΝΑΤΟ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK